Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli LGS?

İçindekiler:

  1. Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli LGS?
  2. Lise tercihleri nasıl yapılmalı?
  3. Tercih yaparken ne önemli?
  4. LGS tercih tutmazsa ne olur?
  5. LGS tercihlerinde nelere dikkat etmeliyiz 2020?
  6. Yerel Yerleştirmede tercih sırası önemli mi?
  7. Tercihler tutmazsa ne olur YKS?
  8. Yerel yerleştirmede en az kaç tercih yapılabilir?
  9. Tercih yaparken tercih sırası önemli mi?

Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli LGS?

İşte eğitim uzmanı Salim Ünsal ve Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz'ın tercih yapacak adaylara 10 önerisi...
  • 1- YÜZDELİK DİLİMİNİZİ MERKEZE ALIN. ...
  • 2- KARİYER HEDEFLERİNİZİ DÜŞÜNÜN. ...
  • 3- OKULU GİDİP GÖRÜN, İYİ ARAŞTIRIN. ...
  • 4- TERCİHİNİZ GELECEĞE YÖNELİK OLSUN.
Daha fazla öğe...

Lise tercihleri nasıl yapılmalı?

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, "sınavla alan okullar" ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.

Tercih yaparken ne önemli?

Tercih edilen bölümlerin, vakıf, devlet, yurt dışı vs. gibi hangi kategoride olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Yeni açılan ve başarı sırası henüz belli olmayan bölümleri, diğer üniversitelerde aynı isimli bölümler ile kıyaslayarak tercih yapmalısınız. Her tercihinizin kişiye özel olduğunu unutmamanız gerekir.

LGS tercih tutmazsa ne olur?

LGS'ye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir. Tercih yapmak zorunlu değildir. Ancak tercih yapmayan veya hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine ya da özel okullara kayıt yapabilir.

LGS tercihlerinde nelere dikkat etmeliyiz 2020?

Rehberlik Uzmanı İsmail Korkmaz, "Birincisi puana göre değil, yerleşmek istedikleri okulların geçen yılki yüzdelik dilimlerine göre tercih yapmalılar. İkincisi en çok istedikleri okuldan en az istedikleri okula göre tercih yapmaları gerekiyor" dedi.

Yerel Yerleştirmede tercih sırası önemli mi?

LGS tercihlerinde de tercih sırası önemlidir. Çünkü ilk sırada tercih ettiğiniz okul sizi kabul ederse altta kalan tercihlerinize bakılmadan ilk sırada tercih ettiğiniz okula yerleştirilirsiniz.

Tercihler tutmazsa ne olur YKS?

YKS sınavına girerek tercih yaparsanız ve istediğiniz bölümü kazanamazsanız puanınız düşmez. Tercihleriniz sonucu kontenjanı olmayan bir bölüm kazansanız dahi puanınız düşmez. Meslek lisesi mezunuysanız ve sınavsız geçiş hakkınızı kullanarak ön lisans bölümlerine yerleşebilirsiniz.

Yerel yerleştirmede en az kaç tercih yapılabilir?

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

Tercih yaparken tercih sırası önemli mi?

Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.