Amerikana gitmek için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Amerikana gitmek için ne gerekli?
  2. Amerikada nasıl çalışma izni alabilirim?
  3. F1 vizesi nedir?
  4. Öğrenci vizesi kaç yıl geçerli?

Amerikana gitmek için ne gerekli?

Amerika Göçmen Vizesi İçin Gerekli Evraklar
  • Pasaport Fotokopisi: Amerika vize başvurusu esnasında minimum 8 ay geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.
  • Formlar: Amerika Göçmen vizesi görüşme öncesi DS-260 Göçmen Vize Elektronik Formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. ...
  • Pasaport Teslim Alma Yeri Kaydı
Daha fazla öğe...

Amerikada nasıl çalışma izni alabilirim?

Amerika Geçici Çalışma Vizesi kategorilerinden birine başvuru yapmak isteyen kişi ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu'na I-129 Çalışma izni başvurusu yapmalıdır. USCIS I-129 formunu onayladıktan sonra geçici işçi vizesine başvuru yapabilir.

F1 vizesi nedir?

Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.

Öğrenci vizesi kaç yıl geçerli?

Geçici uzun süreli vize minimum üç ay, maksimum altı ay geçerli oluyor. Uzun süreli vize ise lisans ve lisansüstü eğitim alacak öğrenciler için olup; bu vize türüne yapılacak başvurularda öğrencinin akademik hayatına ilişkin bazı belgeler de isteniyor.