Excel'de ortalama işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Excel'de ortalama işlemi nasıl yapılır?
  2. Topla çarpım nedir?
  3. Ortalamasını almak ne demek?
  4. Karnede ağırlıklı puan nedir?
  5. Ağırlıklı ortalama ne ise yarar?
  6. Excel topla çarpım ne işe yarar?
  7. Topla çarpım formülü nasıl kullanılır?

Excel'de ortalama işlemi nasıl yapılır?

basılı tutun, ortalamak istediğiniz hücrelere tıklayın ve RETURN tuşuna basın. Örneğin, A2, A4 ve A7'yi seçin ve RETURN tuşuna basın. Excel işlevi, ORTALAMA işlevinde seçilen aralık başvurularını seçtiğiniz hücrelerin hücre başvuruları ile değiştirir. Bu örnekte sonuç 8'tir.

Topla çarpım nedir?

Topla.Çarpım formülü ile iki satır veya sütundaki değerleri karşılıklı çarparak toplamak amacıyla kullanılır. ... Excel'in en sihirli işlevlerinden birisi olan Topla.Çarpım işlevi, iki sütundaki, iki satırdaki değerleri karşılıklı çarparak, toplamak amacıyla kullanılır.

Ortalamasını almak ne demek?

Ortalama, aritmetik ortalamadır ve bir grup sayının toplanması ve toplamın gruptaki sayıların adedine bölünmesi ile hesaplanır. Örneğin, 2, 3, 3, 5, 7 ve 10 sayılarının ortalaması, 30 bölü 6, yani 5'tir.

Karnede ağırlıklı puan nedir?

2*: AĞIRLIKLI ORTALAMA HESABI: Her ders için hesaplanan ortalamaların, o dersin haftalık ders saatine çarpımının, ders saatleri toplamına bölünmesi ile elde edilen değerdir.

Ağırlıklı ortalama ne ise yarar?

İstatistik bilim dalında ağırlıklı ortalama betimsel istatistik alanında, genellikle örneklem, veri dizisini özetlemek için bir merkezsel konum ölçüsüdür. En çok kullanan ağırlıklı ortalama tipi ağırlıklı aritmetik ortalamadır.

Excel topla çarpım ne işe yarar?

Topla.Çarpım formülü ile iki satır veya sütundaki değerleri karşılıklı çarparak toplamak amacıyla kullanılır. ... Excel'de Çoketopla formülü iki sütundaki, satırdaki verileri karşılıklı çarpıp, toplamak için kullanılsa da, farklı şekillerde de kullanılır.

Topla çarpım formülü nasıl kullanılır?

Aşağıdaki görselde şu formülü görüyorsunuz; =(A1:A10=G6)*(B1:B10) bu formülü seçip F9'a bastığınızda şöyle bir dizi verecektir. TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu da bu dizi içerisindeki sayıları toplar. Hangileri eşitse onlar 1'olur ve B sütunundaki sayıları 1'le çarpar ve toplar.