DGS tercih kayıtları ne zaman 2020?

İçindekiler:

  1. DGS tercih kayıtları ne zaman 2020?
  2. DGS Kayıt Tarihleri Ne Zaman?
  3. DGS kayıt için neler gerekli?
  4. DGS kayıt ne kadar?

DGS tercih kayıtları ne zaman 2020?

ÖSYM tarafından 9 Ağustos'ta gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) için tercih dönemi başladı. 2020-DGS tercih işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden 25 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek.

DGS Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

DGS kayıtları üniversitelerde 17- tarihleri arasında yapılacak. DGS e kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, 17- tarihine kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS kayıt için neler gerekli?

DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER Üniversitelerin genelde DGS kayıt sürecinde istedikleri belgeler şu şekilde: DGS yerleştirme sonuç belgesi. Lise diplomanın aslı ve fotokopisi. Ön lisans diplomasının aslı ve fotokopisi veya ön lisans mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi.

DGS kayıt ne kadar?

DGS başvuruları 21 Mayıs –31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 8 Haziran olarak belirlendi. DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? DGS başvuru ücreti 2021 yılı için 150 lira olarak belirlendi.