Koltukta oje lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Koltukta oje lekesi nasıl çıkar?
  2. Penye kumaştan oje lekesi nasıl çıkar?
  3. Halıdaki oje lekesi nasıl çıkarılır?
  4. Kıyafetteki oje nasıl çıkar?
  5. Halı Yikamada oje lekesi çıkar mı?
  6. Deriye dökülen oje nasıl çıkar?

Koltukta oje lekesi nasıl çıkar?

Kolay bir şekilde koltuk üzerine dökülen oje lekesini çıkarabilirsiniz. Dökülen ojeyi çıkarmak için yapmanız gereken her evde bulunan sirkeyi oje dökülen bölgeye bir pamuk yardımı ile ya da bir bezin üzerine sirke dökerek hafif bir şekilde tampon uygulayın. Daha sonra 1-2 saat kadar oje lekesinin üzerinde bekletiniz.

Penye kumaştan oje lekesi nasıl çıkar?

Aseton ve pamuk yardımı ile kıyafetteki oje lekesini çıkarmak mümkün. Kumaşın görünmeyen bir yüzeyinde öncelikle bunu test etmek gerekiyor. * Pamuk, asetonu iyice emdikten sonra işlemi uygulamaya başlayın. * İşlemi uygularken lekeyi ovmamaya dikkat edin, lekenin üzerine asetonlu pamukla bastırın.

Halıdaki oje lekesi nasıl çıkarılır?

Halıya oje döktüyseniz ve hemen fark ettiyseniz üzerine aseton dökün ve bir dakika kadar beklettikten sonra kağıt havluyla ovarak lekeyi çıkarın. Ardından plastik bir silgi ile lekenin olduğu yeri silin.

Kıyafetteki oje nasıl çıkar?

Asetonlu bez veya pamuğu, kıyafetinizin üzerine uygulayın; ancak fazla bastırmayın. Ojeniz tahtaya döküldüyse, kıyafette olduğu gibi aseton uygulamamalısınız. Oje lekesinin oluştuğu kısma saç spreyi sıkmalısınız. 20-25 saniye sonrasında ise saç spreyini silin. Leke çıkana kadar işlemi uygulayın.

Halı Yikamada oje lekesi çıkar mı?

Halı yıkama firmalarında bulunan halı cinsine ve lekeye özel leke çıkarıcılarla %90 oje lekesinin çıkartılabilmesi sağlanmaktadır.

Deriye dökülen oje nasıl çıkar?

Deriden Oje Lekesi Nasıl Çıkar?
  1. Kurumuş lekeyi eski bir kredi kartı ya da deriye zarar vermeyecek kör bir bıçak kullanarak çıkarın. Bu işlemi yaparken fazla güç kullanıp deriyi çizmekten kaçının.
  2. Sabunlu bir su ile lekeden arda kalanları silin.
  3. Sonrasında bölgeyi temiz bir bez ile durulayın.