Çay yüze nasıl sürülür?

İçindekiler:

  1. Çay yüze nasıl sürülür?
  2. Yeşil çay cilde sürülür mü?
  3. Çay cildi güzelleştirir mi?
  4. Çay göze sürülür mü?

Çay yüze nasıl sürülür?

Öncelikle çayın üzerine sıcak suyu dökün ve 2 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Ardından süzüp çay tanelerini kaseye alın. Üzerine limon ve balı ilave edin. Hazırlanan karışımı gözlerine dikkat ederek tüm cildinize uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra dairesel hareketlerle temizleyin.

Yeşil çay cilde sürülür mü?

Ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesinde etkili. İçerisinde yer alan kateşin nedeniyle akneye yatkın ciltler için ideal bir içerik. Cildi yatıştırıyor, nemini korumasına yardımcı oluyor. Fazla sebum ve yağ ve nem dengesi sorunu olan ciltlerin en doğal şekilde nemlendirilmesini sağlıyor.

Çay cildi güzelleştirir mi?

Yeşil çay yüksek miktarda antioksidan içerir. Yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir. Aynı zamanda içinde bulundurduğu antioksidanlarla cildi güzelleştirmeye yardımcı olur.

Çay göze sürülür mü?

Gözlere yapılacak pansuman için uzmanlar şu önerilerde bulunuyor: “Çayı demledikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın. Ilık olan çay ile en fazla 45 saniye kadar gözlerinizi temizleyin. Bu işlem ile gözleriniz dinlenecek, rahatlayacak ve ağrılardan kurtulacaksınız.