Öğretim görevlisi olmak için deneyim şart mı?

İçindekiler:

  1. Öğretim görevlisi olmak için deneyim şart mı?
  2. Öğretim görevlisi olmak için 2 yıl tecrübe şart mı?
  3. Yüksek lisans 2 yıl tecrübe sayılır mı?
  4. Yüksek lisans tecrübe sayılır mi?

Öğretim görevlisi olmak için deneyim şart mı?

Yönetmelik çerçevesinde, tezli yüksek lisans yapmamış olan adayların öğretim görevlisi kadrosuna başvurabilmeleri için en az iki veya beş yıl deneyim sahibi olmaları ve bunu da başvuru yaptıklarında belgelendirmeleri zorunludur.

Öğretim görevlisi olmak için 2 yıl tecrübe şart mı?

mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak; Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ileön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans ...

Yüksek lisans 2 yıl tecrübe sayılır mı?

İşletme alanında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak. ... 2- ALES'ten muaf olan 21 alanda ilan edilen öğretim görevlisi kadrolarında tecrübe şartı istenmesi halinde alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların iki yıl tecrübeli olarak kabul edilmesinde engel bulunmamaktadır.

Yüksek lisans tecrübe sayılır mi?

YÖK, Mart ayında aldığı kararla, tezli yüksek lisansın güzel sanatlarda 2 yıl, diğer bölümlerde ise 5 yıl tecrübe yerine sayılması gerektiğine karar verdi. ... Tezsiz yüksek lisansın ise lisans sonrası tecrübe olarak kabul edilmemesine karar verdi.