Nar kabuğu ile çay nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Nar kabuğu ile çay nasıl yapılır?
  2. Taze nar kabuğundan çay yapılır mı?
  3. Nar çiçeği çayı soğuk içilir mi?
  4. Nar çekirdeğinin faydaları nasıl kullanılır?

Nar kabuğu ile çay nasıl yapılır?

2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak kaynar su ilave ederek kapalı cam bir fincanda 10 dakika demleyin. Ardından sıktığınız yarım limonu ve kurutulmuş naneyi de ilave ederek servis edin.

Taze nar kabuğundan çay yapılır mı?

Antioksidan bakımından zengin olan narın kabukları da kendisi kadar faydalıdır. Anti-kanser olarak kabul edilen nar kabukları kurutulup çay elde edilir. ... Vücuttaki hücreleri adeta yenileyen nar kabuğunun kaynatılıp suyu çeşitli alanlarda da kullanılabilir.

Nar çiçeği çayı soğuk içilir mi?

Özellikle yaz aylarında bulunduğumuz bugünlerde sıcak çay tüketmekten hoşlanmayanlar, nar çiçeği çayı demlendikten sonra soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Özellikle zayıflamak isteyenler günde 1-2 fincanı aşmadan sıcak olarak nar çiçeği çayını tüketebilirler. Yemeklerden 30 dakika önce içilmesi daha uygundur.

Nar çekirdeğinin faydaları nasıl kullanılır?

Uzmanlar, nar yerken çekirdeklerinin atılmamasını belirtiyorlar. Faydalarından yararlanmak isteyenler ise suyu çıkardıktan sonra çekirdekleri ayırıp, toz haline getirerek devamlı şekilde kullanabiliyorlar. Nar çekirdeklerinin en önemli yararlarının başında, kansere karşı koruyucu etkisinin olmasıdır.