Kurumuş regl lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kurumuş regl lekesi nasıl çıkar?
  2. Yıkanmış leke nasıl çıkar?
  3. Yorgandan kurumuş kan lekesi nasıl çıkar?
  4. Penyeden çıkmayan lekeler nasıl çıkar?
  5. Geçmeyen lekeler nasıl çıkar?

Kurumuş regl lekesi nasıl çıkar?

Kurumuş ya da taze kan lekesinin üzerine beyaz sirke dökün. Beyaz sirke yüzeydeki lekelerin aşınmasını ve temizlenmesini destekler. Halı üzerine ya da koltuk üzerine beyaz sirke dökmek için bir sprey şişe kullanabilirsiniz. Kıyafetteki kan lekesi için lekeye sirkeyi dökün ve uygun programda yıkamaya başlayın.

Yıkanmış leke nasıl çıkar?

Soğuk suyun içine bolca tuz ekleyip karıştırın. Ardından lekeli kıyafetlerinizi bu suyun içinde en az 2 saat bekletin ve çamaşır makinesinde yıkayın. İşte bu kadar!

Yorgandan kurumuş kan lekesi nasıl çıkar?

Tuz ve suyu karıştırarak bir macun kıvamına getirin. Oluşan bu karışımı kumaşın, koltuğun, tişörtün veya başka bir yerden çıkarmak istediğiniz kan lekesinin üzerine sürün. Ardından bulaşık süngeri ile kurumuş kan lekesi olan bölgeyi ovalayın. Böylelikle, kan lekesi çıkacaktır.

Penyeden çıkmayan lekeler nasıl çıkar?

Hâlâ çıkmadıysa, giysiyi kumaşın izin vereceği en sıcak suya basıp lekenin üzerine sirke/karbonat karışımı sürün. Bir süre bekletin, sonra eski bir diş fırçasıyla lekeli kısmı fırçalayın.

Geçmeyen lekeler nasıl çıkar?

Elde yıkama deterjanını köpürtün ve lekeli bölgeye uygulayın. 30 dakika kadar beklettikten sonra bol su ile durulayın. Kalıcı hale gelen çimen lekesini beyaz sirke ile çıkarabilirsiniz. Pamuk üzerine beyaz sirkeyi dökün ve leke üzerine tampon yapın. Yıkamadığınız halde lekenin çıktığını göreceksiniz.