Kalorifer peteği neden temizlenir?

İçindekiler:

  1. Kalorifer peteği neden temizlenir?
  2. Kalorifer temizletmek zararlı mı?
  3. Kalorifer peteği tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Pvc boru tıkanıklığı nasıl açılır?

Kalorifer peteği neden temizlenir?

Peteklerin az ısınması yada hiç ısınmaması peteklerin temizlenmesi gerektiğini size belli eder. Dibe çöken petek içerisindeki tortu ise su akışını engelleyerek peteklerin hava yapmasını sağlar ve petekler artık ısıtamaz duruma gelir.

Kalorifer temizletmek zararlı mı?

Petek temizliği sırasında özel bir kimyasal madde kullanılmaktadır. Petek temizleme kimyasalı olarak bilinen bu kimyasal sadece petek temizleme işleminde kullanılmak üzere üretilmiştir. Bu nedenle peteklerinize herhangi bir zararı olmaz. Sadece peteklerin, tesisat boruları ve vanalarında birikmiş kireci, pası temizler.

Kalorifer peteği tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?

Peteğinizin tıkalı olup olmadığını teyit etmek için motor kaputunuzu açarak kalorifer sistemine giriş ve çıkış hortumlarını bularak hortum sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hortumların birisi sıcak, diğeri soğuk ise bu durum, kalorifer peteğinde ısıtılan suyun petekten dışarıya verilemediği anlamına gelir.

Pvc boru tıkanıklığı nasıl açılır?

Bunun için yapmanız gereken sirke ve karbonatı karıştırıp gidere dökmektir. Yaklaşık yarım saat kadar bekledikten sonra bolca su dökün. Gider açmada oldukça etkili olan sirke ve karbonat karışımı tıkanıklığa yol açan maddelerin çözünmesini sağlayarak giderden kolayca akmalarına yarar.