Sigorta borçlanması ne demek?

İçindekiler:

  1. Sigorta borçlanması ne demek?
  2. SSK girişi doğumdan sonra olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?
  3. SSK geriye dönük borçlanma var mı?
  4. Askerlik borçlanması emekliliği ne kadar öne çeker?

Sigorta borçlanması ne demek?

Uygulamada olan sosyal güvenlik kanununa göre vatandaşlar bazı durumlarda eksik olan sigorta prim günlerini borçlanma yoluyla tamamlayabilir . ... Borçlanma yapıldığı tarihte kişi en son hangi statüye tabi ise (ssk, bağkur, emekli sandığı) borçlanılan günler de o statüye sayılır.

SSK girişi doğumdan sonra olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?

Doğum borçlanması normalde sigortalı çalışmaya başladıktan sonra gerçekleşen doğumdan sonraki boşta geçen süreler için yapılır. Ancak, öğrenciliğinde staj sigortası yaptırmış olan kadınlar sigortalı çalışmaya başlamadan önce doğan çocukları için de doğum borçlanması yapabilirler.

SSK geriye dönük borçlanma var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Askerlik borçlanması emekliliği ne kadar öne çeker?

3.2. Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi Sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki sürelerin borçlanılması halinde, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülmektedir. Bu durum yaş olarak daha erken bir tarihte emeklilik imkanı sağlamaktadır.