Polikarbon çikolata kalıbı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Polikarbon çikolata kalıbı ne işe yarar?
  2. Çikolatanın erimemesi için ne yapmalı?
  3. Polikarbon çikolata kalıbı nedir?
  4. Eritilen çikolatanın donması için ne yapmalı?
  5. Polikarbon kalıp nedir?
  6. Çikolata kac derecede Temperlenir?
  7. Benmari usulü çikolata nasıl akışkan olur?

Polikarbon çikolata kalıbı ne işe yarar?

Eritip soğuttuğunuz çikolataya şekil vermek için polikarbon kalıplar kullanmanız önemlidir. Bu kaplar hem çikolatanın parlaklığının görünür olmasını hem de çikolataların kalıplardan kolay bir biçimde ve şekli bozulmadan çıkmasını sağlar. Polikarbon çikolata kapları, oldukça farklı biçimlerde üretilmektedir.

Çikolatanın erimemesi için ne yapmalı?

Çikolata doğru ortamda saklanmadığında ve doğru paketleme yapılmadığında erime riski mevcuttur. Serin ve doğrudan güneş ışığından uzak bir ortamda çikolatayı saklamalıyız.

Polikarbon çikolata kalıbı nedir?

Çikolata ile işlem yaparken, koku tutmayan, sıhhi ve sağlıklı malzemeler tercih edilmesi profesyoneller tarafından dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisidir. Polikarbon çikolata kalıpları, şeffaf, koku tutmayan malzemeden üretilen çikolata kalıplarıdır.

Eritilen çikolatanın donması için ne yapmalı?

Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.

Polikarbon kalıp nedir?

Alüminyum veya silikon çikolata kalıplarına kıyasla polikarbonat kalıplar çikolatadan kabuğunuza daha fazla parlaklık katar. Ayrıca temperlenmiş çikolatanın ısısını daha eşit şekilde dağıtır ve soğutma nedeniyle çikolatadan kabukta donuk lekeler oluşma olasılığını azaltır.

Çikolata kac derecede Temperlenir?

TEMPERLEME NASIL YAPILIR? 750 gr. çikolatayı benmari usulü, altta yavaş yavaş kaynayan suyun buharında eritin. Üstteki benmari tavası suya değmemeli. Burada çikolatanın 46-49 derecelere çıkması gerekli.

Benmari usulü çikolata nasıl akışkan olur?

"Tereyağı ya da süt ile çikolata nasıl eritilir?" derseniz benmari usulü eritmeye başlayan çikolatanın içine azar azar süt akıtarak sürekli karıştırabilir, aynı şekilde tereyağını da küçük parçalar halinde ekleyip sürekli karıştırarak eritebilirsiniz.