Çoçuklarda geç konuşmak hangi doktor?

İçindekiler:

  1. Çoçuklarda geç konuşmak hangi doktor?
  2. 2 yaşındaki çocuğum neden konuşmuyor?
  3. Konuşma problemi hangi doktora gidilir?
  4. Bir çocuğun kaç yaşına kadar konuşmaması normal?
  5. 3 yaşındaki oğlum neden konuşmuyor?

Çoçuklarda geç konuşmak hangi doktor?

Geldik merak ettiğiniz “Geç konuşan çocuk için hangi doktora gidilir?” sorusunun cevabına. Çocuğunuz konuşma güçlüğü yaşıyorsa Çocuk Nöroloji bölümüne başvurmalısınız.

2 yaşındaki çocuğum neden konuşmuyor?

Konuşma bozukluğunun olası diğer nedenleri arasında, beyin anomalilikleri, nörolojik gelişim sorunları, genetik nedenler, çevresel faktörler, dil faktörleri, işitsel süreçler de gösterilebilir.

Konuşma problemi hangi doktora gidilir?

Konuşma bozukluğu için hangi doktora gidilir? Konuşma bozuklukları için eğer süre uzun ve ilerleyici bir durum var ise , çocuk psikoloğu ya da çocuk psikiyatrisinin değerlendirmesi uygun olacaktır.

Bir çocuğun kaç yaşına kadar konuşmaması normal?

Çocuklar kaç yaşında konuşurlar sorusuna genel cevap olarak, 18 – 50 ay aralığındaki dönemi söylemek mümkündür. Yaş olarak 1,5 yaş ile 4 yaş aralığını kapsamaktadır. Bu dönemdeki konuşmalar, her geçen gün daha anlaşılır olmaktadır.

3 yaşındaki oğlum neden konuşmuyor?

Zeka geriliği, Konuşma organları koordinasyonundaki sorunlar, Çocuğun çok fazla yalnız kalması ve insanlarla iletişim kurmaması, Özellikle 0-3 yaş arası çocukların uzun süre TV izlemesi sebebiyle dış dünyadan kopmaları ve insan ilişkilerinden uzak kalmaları geç konuşma problemlerini açığa çıkarabilir.