5 sınıf terk ehliyet alabilir mi?

İçindekiler:

  1. 5 sınıf terk ehliyet alabilir mi?
  2. 5 yıllık ilkokul mezunları ehliyet alabilir mi?
  3. Hangi rahatsızlığı olan ehliyet alamaz?
  4. Uyuşturucudan kaydı olan ehliyet alabilir mi?

5 sınıf terk ehliyet alabilir mi?

İlköğretim 4 yıla indiği için, 5'inci sınıftan terklerin sürücü kurslarına alınmaması hükmü ortadan kalktı. Milli Eğitim Bakanlığı, geçmiş yıllarda dördüncü sınıfı okuyup da diploma almadan 5. sınıftan okulu terk edenlere "ehliyet müjdesi" verdi.

5 yıllık ilkokul mezunları ehliyet alabilir mi?

Sürücü adayının eğitim durumu en az ilkokul düzeyinde olmalıdır. Ehliyet almak için lise mezunu olmak şart ? sorusu için, ilkokuldan mezun olmanın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Lise mezunu bir sürücü adayı ile ehliyet alma şartları açısından ilkokul mezunu düzeyinde bir sürücü arasında hiçbir fark yoktur.

Hangi rahatsızlığı olan ehliyet alamaz?

Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartlarına dair yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak.

Uyuşturucudan kaydı olan ehliyet alabilir mi?

Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesinde belirtilen, “Uyuşturucu ve uyarı madde imal ve ticareti” ... Maddesinin ikinci ve takip eden fıkralarında belirtilen suçlarından hüküm giymiş kişiler ehliyet alamazlar.