Soğan yahnisi nasıl yapılır etsiz?

İçindekiler:

  1. Soğan yahnisi nasıl yapılır etsiz?
  2. Güveçte yahni nasıl olur?
  3. Soğanlı yemek nasıl yapılır?
  4. Soğan yahnisi nerenin yemeği?
  5. Paça yahnisi nasıl yapılır?
  6. Güveçte etli yahni nasıl yapılır?
  7. Nohutlu yahni yemeği nasıl yapılır?
  8. En güzel soğan kavurması nasıl yapılır?

Soğan yahnisi nasıl yapılır etsiz?

Tencereye yağları koyup soğanları kavuralım. Soğanlar ölmeye başladığında biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım. Daha sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Daha sonra da salçayla et suyunu ekleyip bir kase daha su ekleyip pişince sunuma hazırlayıp servis edelim.

Güveçte yahni nasıl olur?

Güveç Yahnisi Tarifi Yapılışı Haşlanan etleri bir kabın içine süzüyoruz. Diğer tarafta güvecin içine sırasıyla domatesi, soğanları, patates et ve yağları koyuyoruz. Bir kasenin içinde süzdüğümüz et suyu ile salçayı eritip güvecin içine döküyoruz. Orta ateşte 35 dakika pişiriyoruz.

Soğanlı yemek nasıl yapılır?

Soğan yemeği için; ilk olarak 5 adet orta boy kuru soğanın kabuğunu soyup, orta kalınlıkta yarım ay şeklinde doğrayın. Ardından geniş bir tencere içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, ısıtın. Yağın üzerine doğradığınız soğanları ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.

Soğan yahnisi nerenin yemeği?

Rivayete göre zamanın birinde Bulgarlar,Rumlar,Ermeniler ve Türkler bir arada yaşıyorlarmış,hasta olan bir din görevlisine Türk komşusu “soğan yahnisi” yapıp götürür,din görevlisi yahniyi çok beğenir ve komşusundan tekrar tekrar ister,böylelikle soğan yahnisinin adı papaz yahnisi olur ve bu lezzet yayıldıkça ...

Paça yahnisi nasıl yapılır?

Nohutlu paça yahnisi yapılışı Temizlenen ve tütsülenen paçaları soğan ve sarımsaklarla beraber tencereye koyun. Tencereye margarin ve limon suyunu da ilave ettikten sonra paçaların üzerini bir karış geçecek kadar su ekleyin. Paçalar yumuşayana kadar kaynatın. Tencerede oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin.

Güveçte etli yahni nasıl yapılır?

Haşlanan etleri bir kabın içine süzüyoruz. Diğer tarafta güvecin içine sırasıyla domatesi, soğanları, patates et ve yağları koyuyoruz. Bir kasenin içinde süzdüğümüz et suyu ile salçayı eritip güvecin içine döküyoruz. Orta ateşte 35 dakika pişiriyoruz.

Nohutlu yahni yemeği nasıl yapılır?

Nohut Yahnisi Tarifi Yapılışı Etleri düdüklü tencerede hafifçe kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavuruyoruz. Salçasını ve baharatları ilave edin. Nohutları (bir gece önceden ıslatılmış) ekleyip suyu da koyduktan sonra ağzını kapatıp 45-50dk pişiriyoruz.

En güzel soğan kavurması nasıl yapılır?

Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin. Daha sonra soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı biber ya da domates salçası koyun. Soğan kavurmasının üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyin. Ara ara karıştırarak, 10-15 dakika kadar kavurmaya devam edin.