Goji berry nasıl meyve verir?

İçindekiler:

  1. Goji berry nasıl meyve verir?
  2. Goji berry bitki çayı nasıl kullanılır?
  3. Goji berry ne kadar sürede ürün verir?
  4. Siyah goji berry ne zaman meyve verir?

Goji berry nasıl meyve verir?

Goji bitkisi, normal durumlarda 4-5 metre yüksekliğe ulaşabilmesine rağmen, biraz dikenli, yaprak döken odunsu bir çalı görünümünde. Bu bitkiler 1 ila 2 cm çapında parlak turuncu-kırmızı meyveler oluşturur. Her bir meyvedeki tohum miktarı, meyvenin boyutuna göre değişir. Genelde bir dalda 60'a yakın meyve bulunabilir.

Goji berry bitki çayı nasıl kullanılır?

Sıcak havalarda goji berry çayı soda ile karıştırılarak içilebilir. Hazırlanan goji berry çayı dondurucu da 10 dakika bekletilirse ferahlatıcı bir etki oluşturur. Goji berry çayının bilinen bir yan etkisi bulunmamakla birlikte günlük en fazla 3 bardak tüketilmesi önerilir.

Goji berry ne kadar sürede ürün verir?

-Gelişimini tamamlamış bir NQ1 cinsi goji berry ağacı 8 kğ. meyve verir.Bunu tek hasatta değil sezon boyunca yapılan hasatların tümünde verir.Barbaryuum cinsi 5 kğ. verir. Gojiberry fidanı ikinci yılında kapasitesinin %20-25 ini 3 yılında ise % 70-80 ini verir.

Siyah goji berry ne zaman meyve verir?

"Goji berry meyvesi yaklaşık 4-5 yılın sonunda tam verime geliyor, siyah goji berry'nin ekşimsi, mayhoş bir tadı, kırmızı olanın ise daha tatlı bir lezzeti var. Hasat dönemi temmuz ayında başlıyor, kasım ayına kadar devam ediyor.