Uyurken emzik çıkarılmalı mı?

İçindekiler:

  1. Uyurken emzik çıkarılmalı mı?
  2. Bebeklere emzik vermek doğru mu?
  3. Bebeklere neden emzik verilir?
  4. Emzik kullanmak sağlıklı mı?

Uyurken emzik çıkarılmalı mı?

Ani bebek ölüm sendromunu önlüyor Ayrıca uykuda emzik emmeye alışan bebek, derin uykuya geçtiğinde emzik ağzından düşse bile refleks olarak uyanıyor. Bütün bu sebeplerle ani bebek ölüm sendromu riskini azaltmak adına emzik kullanımını sadece uyku sırasında öneriyoruz.

Bebeklere emzik vermek doğru mu?

Bilinmesi gerekir ki, emzik kullanımı, bebeğin emziğe hazır olmasının ardından başlayabilir. Teorik olarak, bebekler doğdukları andan itibaren emzik kullanabilirler. Yeni doğan bebekler için tasarlanan emzikleri incelemeniz durumunda paket üzerinde 0. aydan 24. aya kadar kullanıma uygundur ibaresi görebilirsiniz.

Bebeklere neden emzik verilir?

Emzik, bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin eder ve ona güven hissi verir. Emme hareketi bebek için başlı başına bir memnuniyet kaynağıdır. Çünkü doğumu izleyen haftalarda, bebeğin en güçlü refleksi emmek olur.

Emzik kullanmak sağlıklı mı?

"Emzik kullanmanın sakıncaları, ilk ay meme karmaşasına yol açabilir, 6.aydan sonra orta kulak iltihabı riskine yol açabilir, ağızda pamukçuk enfeksiyonlarına sebep olabilir ve diş yapısının bozulmasına neden olabilir." Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Ömer Saltan ise emzik kullanımına karşı.