Tarçın nasıl tüketilmeli?

İçindekiler:

  1. Tarçın nasıl tüketilmeli?
  2. Tarçın cinsel gücü etkiler mi?
  3. Ballı tarçınlı su neye iyi gelir?
  4. Tarçın günde ne kadar tüketilir?
  5. Tarçın idrar yollarına iyi gelir mi?

Tarçın nasıl tüketilmeli?

Tarçının en sık kullanımı çay olarak tüketmektir. Her su bardağı için yarım tarçın kabuğu şeklinde tüketilebilir. Yemek ve tatlılarda kullanımı ise rende yahut toz olarak kullanımdır.

Tarçın cinsel gücü etkiler mi?

TARÇIN: Cinsel isteği çok artırır. ZATER: Ruhen ve bedenen canlılık sağlar. Cinsel gücü arttırır ve iktidarsızlığı giderir. Kekik gibi kullanılır Toz halinde yemeklere serpilir.

Ballı tarçınlı su neye iyi gelir?

Bal ve tarçın eski Ayurveda tıbbına göre çoğu hastalığı tedavi edebilir. Kilo verme, akne, idrar yolu enfeksiyonları, bağışıklık sistemi, hazımsızlık ve ağız kokusuna etkileri vardır. Diş ağrısı, soğuk algınlığı ve öksürük, mide rahatsızlığı ve diğer bazı rahatsızlıkları hafifletir.

Tarçın günde ne kadar tüketilir?

Örneğin, toz halinde tüketecekseniz günde yarım çay kaşığı kadar tüketmeniz öneriliyor. Ayrıca toz tarçını yiyeceklerinize karıştırmanız gerek; doğrudan yuttuğunuz zaman mideniz açısından yıpratıcı olabilir ve boğulma tehlikesi geçirmenize sebep olabilir. Çubuk tarçın ise günde bir çubuk olarak tüketilebilir.

Tarçın idrar yollarına iyi gelir mi?

1 ay boyunca hergün yiyen hastalar ise bir ayın sonunda ağrısız bir şekilde yürüyebilmişler. Tarçın idrar yolları enfeksiyonlarına da iyi gelmekte. İdrar söktürücü ve idrar arttırıcı özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca tarçında bulunan cinnamaldehid adlı madde kanın pıhtılaşmasını önlüyor.