Kemoterapi alırken nar neden yenmez?

İçindekiler:

  1. Kemoterapi alırken nar neden yenmez?
  2. Nar kemoterapiye zarar verir mi?
  3. Ilaçla nar yenir mi?
  4. Nar neden kanser hastalarına?
  5. Kan sulandırıcı içenler nar yiyebilir mi?
  6. Tansiyon ilacı kullananlar nar yiyebilir mi?
  7. Antibiyotik ile nar yenir mi?

Kemoterapi alırken nar neden yenmez?

"Bir de kanser hastalarına kemoterapi sırasında nar yememeleri uyarıları var, ama biraz mesnetsiz görünüyor. Tamam nar çok güçlü bir antioksidan, ilacın etkisini kullanım sırasında azaltabilir. Ama bu sadece o güne mahsustur, ilaçların çoğu vücuttan saatler içinde uzaklaştırılır.

Nar kemoterapiye zarar verir mi?

Örneğin greyfurt ve narın içinde bulunan bazı maddeler çoğu kemoterapi ajanıyla etkileşiyor ve ilaçların etkilerini istenmeyen şekilde arttırabiliyor veya azaltabiliyor. Dolayısıyla kemoterapi alırken aynı esnada bol miktarda greyfurt ve nar suyu içmek yarardan çok zarar getirebiliyor.

Ilaçla nar yenir mi?

Uzmanlar, yan etki riskini azaltmak için ilaç kullanılan dönemde fazla nar, greyfurt ve lahana suyu tüketilmemesini önerdi.

Nar neden kanser hastalarına?

Kansere karşı Nar Yapılan pek çok araştırma, narın tümünden üretilen nar suyunun kırmızı şarap ve yeşil çaya göre 3 kat daha fazla antioksidan etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Meyve tanelerinin anti-tümör etkisi de dikkat çekmektedir. Bu bakımdan kansere karşı koruyucu özellik taşımaktadır.

Kan sulandırıcı içenler nar yiyebilir mi?

İçeriğindeki K vitamini oranı yüksektir ve bu özelliğinden dolayı kan pıhtılaştırıcı etki gösterir. Antikoagülan (kan sulandırıcı) ilaç kullananların daha dikkatli tüketmeleri gereken bir meyvedir.

Tansiyon ilacı kullananlar nar yiyebilir mi?

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, yan etkilerle ilgili riski azaltmak için ilaç kullanılan dönemde çok fazla nar, greyfurt ve lahana suyu tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Antibiyotik ile nar yenir mi?

Uzmanlar, yan etki riskini azaltmak için ilaç kullanılan dönemde fazla nar, greyfurt ve lahana suyu tüketilmemesini önerdi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.