Iyi bir dondurma nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Iyi bir dondurma nasıl yapılır?
  2. Dondurma hangi sütten yapılır?
  3. Maraş dondurması hangi salep?
  4. Keçi sütünden dondurma yapılır mı?
  5. Keçi sütünden dondurma nasıl yapılır?
  6. Maraş dondurması neden Süner?

Iyi bir dondurma nasıl yapılır?

Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin. Sütü kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın.

Dondurma hangi sütten yapılır?

GÜNLÜK SÜT TERCİH EDİN Günlük ve taze bir sütle dondurma yapmalısınız. Sütünüzü mümkünse önceden biraz dinlendirmeye çalışın. İnek sütü yerine keçi ya da manda sütünü tercih edebilirsiniz.

Maraş dondurması hangi salep?

Kahramanmaraş dövme dondurması, Maraşlı Osman Ağa'nın orkideyi salep yaparken tesadüfen keşfettiği tatlı. "Salepli karsambaç" olarak başlayan tatlı, üç kuşak sonra "Maraş dondurması" olarak tanınmaya başlamıştır. Kahramanmaraş dondurmasının en önemli özelliklerinden biri, keçi sütünden yapılmasıdır.

Keçi sütünden dondurma yapılır mı?

Keçi sütünü ve saf salebi tencereye alıyoruz ve karıştırarak 12-13 dakika pişiriyoruz. Karışımı ocaktan alıyoruz ve mutfak tezgahında ilk sıcaklığı geçene kadar bekletiyoruz. İçerisine balı ilave ediyoruz ve çırparak ya da havalandırarak oda sıcaklığına gelene kadar dondurma karışımını soğutuyoruz.

Keçi sütünden dondurma nasıl yapılır?

Salebi küçük bir kase içinde suyla eritin. Keçi sütünü 90 dereceye kadar ısıtın. Önce salebi sonra da şekeri eklediğiniz sütü sakız haline gelene kadar 6 ila 8 saat karıştırın. Bir kaba aktarıp dinlendirdiğiniz ve soğuttuğunuz dondurmayı dövülmüş Antep fıstığıyla servis edebilirsiniz.

Maraş dondurması neden Süner?

Peki, Maraş dondurması neden uzar? Dondurmanın bu şekilde uzamasını sağlayan üretimindeki etkin madde olan salepten kaynaklanıyor. Salep, dağlık kesimlerde yetişen yabani orkidenin kök tohumlarından elde edilmekte.