Kuyruk sokumu kemiği ağrısına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kuyruk sokumu kemiği ağrısına ne iyi gelir?
  2. Kuyruk sokumu kemiği hareket eder mi?
  3. Kuyruk sokumu nerede biter?
  4. Kuyruk sokumu kemigi neresi?

Kuyruk sokumu kemiği ağrısına ne iyi gelir?

Ağrılı bölgeye el ile yapılan uygulamalar ve masajlar ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Rahatsızlığın durumuna göre buzla kompres yapmak ya da sıcak su torbası uygulamak ağrınızı hafifletebilir. Kuyruk sokumu ağrısı için minder kullanmak rahat etmenizi sağlayabilir.

Kuyruk sokumu kemiği hareket eder mi?

İşte, merak edilen tüm detaylar. Kuyruk sokumu kemiği omurganın alt tarafında bulunan bir kemiktir. Leğen kemiği ile sırt kemiğini birbirine bağlar ve bu kemiklerin senkronize olarak hareket etmesini sağlar.

Kuyruk sokumu nerede biter?

Kuyruk sokumu vücudumuzda bulunan 33 tane omurun, en alt kısmında bulunan son parçasıdır. Bu kemiğe toplum arasında “poçik” ve tıp dünyasında ise “koksiks” adı verilir. Koksiks, leğen kemiğinin içindeki organları alttan destekleyen kasların yapışma noktası olduğu için oldukça önemlidir.

Kuyruk sokumu kemigi neresi?

Kuyruk sokumu omurganın en altında, kalçaların hemen üzerinde bulunan üçgenimsi bir kemiktir. Bu kemik, çeşitli kasların bağlanma noktasını oluşturmasından dolayı büyük önem taşır. Günümüzde, özellikle bilgisayar karşısında uzun süre oturarak çalışmak, kuyruk sokumu ağrılarında artışa neden olmaktadır.