Çocuk doktoru kaç yılda olunur?

İçindekiler:

  1. Çocuk doktoru kaç yılda olunur?
  2. Çoçuk Sağlığı ve hastalıkları ne yapar?
  3. Pediatri ne iş yapar?
  4. En kolay nasıl doktor olunur?
  5. Aile hekimi olmak için ne yapmalıyız?

Çocuk doktoru kaç yılda olunur?

Çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri 6 yıl tıp fakültesi eğitimi aldıktan sonra 4 yıl da pediatri bölümünde ihtisas yaparlar. Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünün pek çok yan dalı da mevcuttur. Bu dallarda uzmanlaşan pediatristler, ek eğitim sürecinden geçerler.

Çoçuk Sağlığı ve hastalıkları ne yapar?

Çocuk sağlığı ve hastalıkları, yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar tüm çocukların koruyucu sağlık hizmetileri, teşhis ve tedavilerinin yapan bilim dalıdır. Öncelikle sağlıklı çocukların takibi, gelişimlerinin izlenmesi, hastalıklara karşı koruyucu önlemlerin alınması esastır.

Pediatri ne iş yapar?

Pediatri Uzmanı Ne Demek? Pediatri uzmanı; 0 - 18 yaş aralığındaki bebek, çocuk veya ergenlerin fiziksel gelişimlerini incelemek, olası hastalıkları teşhis ve tedavi etmekten sorumludur. Bunların yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti sunar.

En kolay nasıl doktor olunur?

Doktor olabilmek için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekmektedir. Bu eğitim sonrasında pratisyen hekim olarak mezun olunur. Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra diplomalarını alabilmektedirler.

Aile hekimi olmak için ne yapmalıyız?

Nasıl Aile Hekimi Olunur?
  1. Üniversitelerin tıp bölümünden mezun olarak pratisyen hekim ünvanını kazanan kişilerin, aile hekimliği eğitim programını tamamlayarak 'Aile Hekimi Sertifikası' almaları gerekmektedir,
  2. Üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı olan Aile Hekimliği Anabilim dalını bitirmek,
Daha fazla öğe...