Askerlik kaç yaşına kadar tecil ettirilir?

İçindekiler:

  1. Askerlik kaç yaşına kadar tecil ettirilir?
  2. Askerliği erteleme şartları nelerdir?
  3. Askerlik tecil edilmezse ne olur?
  4. Askerlik tecili nasıl iptal edilir?

Askerlik kaç yaşına kadar tecil ettirilir?

Üniversite mezunları için askerlik tecil ettirme süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans, doktora öğrencileri ya da mesleki tecrübe kazanmak için bir yerde staj görenler üst yaş sınırı 35'i geçmeyecek şekilde askerliklerini 1 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Askerliği erteleme şartları nelerdir?

Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, b. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Askerlik tecil edilmezse ne olur?

Eğer size verilen tecil süresini geçirdiyseniz ve askere gitmediyseniz elbette asker kaçağı sayılmanız gündeme gelir. Yoklama kaçağı olarak da adlandırılan bu durum sonrasında bakaya kalmanız mümkündür. ... Bu sebeple de polis ya da jandarmalar tarafından yakalandığınız an askerlik şubesine götürülürsünüz.

Askerlik tecili nasıl iptal edilir?

Tecil bozdurmak için askerlik şubesine gitmeye gerek bulunmuyor. Bireyler e-devlet şifreleriyle askerlik sistemine giriş yapabilir ve kolayca tecil bozdurma işlemlerini gerçekleştirebilir. ASAL yoklama araması yaptırılarak, tecil bozdurma işlemlerini tek tıkla kolayca yapabilir.