Duvardaki is lekesini ne çıkarır?

İçindekiler:

  1. Duvardaki is lekesini ne çıkarır?
  2. Sobadan akan zift lekesi nasıl çıkar?
  3. Soba bacasını ne temizler?
  4. Duvardaki siyah lekeler nasıl temizlenir?
  5. Kıyafetten katran lekesi nasıl çıkar?
  6. Is nasıl çıkar?
  7. Döküm soba pası nasıl temizlenir?
  8. Zifte bulanan kedi nasıl temizlenir?
  9. Katran nedir ne işe yarar?

Duvardaki is lekesini ne çıkarır?

Bir bez ile birlikte Arap sabunu karıştırılmış su hazırlayın. İs lekesinin olduğu duvarı silin. Lekenin çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. Bulaşık deterjanı ve beyaz sirkenin olduğu su karışımı ile de duvarı silebilirsiniz.

Sobadan akan zift lekesi nasıl çıkar?

1 çay bardağının yarısı kadar çay ve diğer yarısı kadar sirke konulur. Hazırlanan karışım, ziftli olan bölgeye sürülmelidir. Pamuk ya da kuru bez ile ziftli bölge yavaşça temizlenir. Yaklaşık 24 saat bekledikten sonra zift temizlenir.

Soba bacasını ne temizler?

Sobanız sönükken ve soğuduğunda sobayı kalıp sabunlu suyla ıslatılmış mikro fiber bez ile silebilirsiniz. Eğer sobada cam bölümler var ise bu alanları amonyaklı bezlerle silmeniz gerekecektir. Soba kullanan kişiler ayda 1 kere soba borularını çıkartıp iç kısımlarını temizlemeli ve baca temizliği yapmalıdırlar.

Duvardaki siyah lekeler nasıl temizlenir?

Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.

Kıyafetten katran lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetlerinize bulaşan katran lekesinde uygulamanız gereken birkaç yöntem bulunmaktadır. İlk olarak bölgeye bol miktarda mayonez sürüp bekletiyorsunuz. Daha sonrasında fırça yardımı ile katranı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra rahatlıkla yıkama işlemi yapabilirsiniz.

Is nasıl çıkar?

Doğal malzemeler arasında en iyi leke çıkarıcı olan karbonat da is lekelerinde oldukça etkili. Bunun için karbonatı is lekesinin üzerine bolca dökün ve 20 dakika bekletin. Karbonat is lekesini çıkardıktan sonra giysinizi normal yıkama rutininizle yıkayabilirsiniz.

Döküm soba pası nasıl temizlenir?

Soba üzerinde oluşan pası sökebilmek için OK-151 pas sökücü ürünümüzü kullanabilirsiniz. OK-151 pası %100 etkili bir şekilde metale zarar vermeden söken bir kimyasaldır. Daldırma ya da püskürtme yöntemi ile sobanın üzerinde oluşan pas OK-151 kullanılarak sökülebilmektedir.

Zifte bulanan kedi nasıl temizlenir?

Tamamen zifte bulanmış 2 aylık yavru kediyi temizlemek için belediye veterinerleri yoğun emek harcadılar. Kediye zarar vermemesi için temizlik maddesi olarak hiç bir kimyasal madde kullanmayan veterinerler iki gün boyunca kediyi zeytinyağı kullanarak ve ılık suda zeytinyağlı sabunla yıkayarak zifti temizlediler.

Katran nedir ne işe yarar?

Katran geleneksel olarak antihistaminik, antiseptik ve antimikrobiyal işlevleri ile hayvanların yaralanan yerlerinin tedavisi, haşarıların kovulması, yılan akrep gibi sürüngenler ile kene vb hayvanların uzak tutulması amacıyla kullanılıyor.” dedi.