Ben alındıktan sonra iz kalır mı?

İçindekiler:

  1. Ben alındıktan sonra iz kalır mı?
  2. Ben alındıktan sonra ne yapılmalı?
  3. Yüzde ben neden oluşur?
  4. Ben aldırdıktan sonra iz ne zaman geçer?
  5. Yüzdeki yüzeysel benler nasıl geçer?

Ben alındıktan sonra iz kalır mı?

Ben aldırma operasyonundan sonra iz kalır mı? Ben aldırma estetiğinde, benin derinliğine ve kullanılan tekniğin türüne bağlı olarak, hafif bir yara izi oluşabilir. Benin derinliği çok fazla ise iz bırakmamak izin tedavi 6 ya da 8 hafta aralıklar ile 2 ya da 3 seans şeklinde uygulanabilir.

Ben alındıktan sonra ne yapılmalı?

Plastik cerrahi ben aldırma sonrası olabildiğince güneş ışınlarından korunmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra kesi uygulanan bölge 2-3 gün boyunca su ile temas ettirilmemelidir. Kesi uygulanan bölge hassas bir şekilde korunmalı darbelere maruz kalmamalıdır.

Yüzde ben neden oluşur?

Benlerin bazı araştırmacıların söylemiyle güneş ışınlarının etkisiyle çıktığı yolundadır. Güneş ışınları; etkileyerek benlerin koyulaşmasına ve çoğalmasına etki edebilmektedir. Ciltte oluşan ve gelişen bu benler; güneşin zararlı ışınları ile kanserleşme riski taşıyabilecek boyuta gelmesine etken olabilmektedir.

Ben aldırdıktan sonra iz ne zaman geçer?

Plexr ile ben alma işlemi lokal anestezi ile yapılır. İşlem sonrasında benin olduğu bölgede 7-10 gün süren bir kabuklanma meydana gelir. Kabuklar düştükten sonra ise aynı yerde hafif pembe bir görünüm iyileşme süresi boyunca güneşten korunmalıdır. Bu pembelik 1-3 ay içinde geçer ve iz kalmaz.

Yüzdeki yüzeysel benler nasıl geçer?

Elma sirkesi benlerden kurtulmak için en yararlı ve hesaplı doğal ilaçlardan bir tanesidir. Elmas sirkesini cildinize uygulamadan önce temizleyin ve kurulayın. Ciltte tahriş oluşumunu engellemek için öncelikle ince biz tabaka benin üstünde ve çevresine uygulayın. Bir parça pamuğa birkaç damla elma sirkesi dökün.