Çocuklar kaç yaşından itibaren ön koltuğa oturur?

İçindekiler:

  1. Çocuklar kaç yaşından itibaren ön koltuğa oturur?
  2. Çocuklar hangi yaşa kadar arka koltukta oturur?
  3. Oto koltuğu ne zamana kadar zorunlu?
  4. Hangi araçlarda emniyet kemeri kullanmak zorunludur?

Çocuklar kaç yaşından itibaren ön koltuğa oturur?

Yarımkaya, yönetmenliğin geçici 4. Maddesinde değişiklik yapılarak, araç ön koltuklarında oturan çocuklardaki yaş sınırının 12'den 10'a düşürüldüğünü anlattı. 10 yaşı altındaki çocuklar araçların ön koltuklarında yolculuk yapamayacak.

Çocuklar hangi yaşa kadar arka koltukta oturur?

Dr. Ceyhun Dalkan, çoğu çocuğun boyunun 10 – 11 yaşına kadar yükseltici koltuk kullanılmadan araç emniyet kemeri boyutuna gelemediğini bu nedenle de 13 yaşından küçük tüm çocukların arka koltukta oturması gerektiğini belirtti.

Oto koltuğu ne zamana kadar zorunlu?

4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı. Bunlar arka koltuğa öne bakacak şekilde monte edilebilir. Çocuk mümkün olduğu kadar uzun süre, 0-12 aylık dönemde olduğu gibi, oto koltuğunda yüzü arkaya bakacak şekilde seyahat etmeli.

Hangi araçlarda emniyet kemeri kullanmak zorunludur?

b) M1 sınıfı otomobillerin, M1G ve N1G sınıfı arazi taşıtlarının, N1, N2, N3 sınıfı kamyonet, kamyon ve çekicilerin, M2 ve M3 sınıfı minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında bu Yönetmeliğin ekinde yer alan (1) sayılı cetvelde yer alan "Emniyet Kemeri"nin bulundurulması ve kullanılması zorunludur.