Alabaş kabuğu yenir mi?

İçindekiler:

  1. Alabaş kabuğu yenir mi?
  2. Alabaş nasil yenilir?
  3. Alabaş yaprağı yenir mı?
  4. Alabaş uyku yapar mı?
  5. Alabaşın faydası nelerdir?

Alabaş kabuğu yenir mi?

Tepeden tırnağa şifa kaynağı olan alabaş turpu çiğ, haşlanmış, kızartılmış ya da kavrulmuş şekilde tüketilebileceği gibi çorbası da yapılabilen bir bitkidir. Kabuğu rendelendikten sonra çiğ olarak elma yer gibi de yenilebilir.

Alabaş nasil yenilir?

Çiğ olarak tüketilebildiği gibi hem yaprakları hem de yumru gövdesi pişirilerek tüketilebilir. Rendelenerek salataların içinde de kullanılabilen alabaş turpunun çorbası dahi yapılır. Hatta bu faydalı sebze çorbaların içine eklenebilir. Rendeleyip yumurta ve galeta ununa bulayarak leziz bir kızartması bile yapılabilir.

Alabaş yaprağı yenir mı?

Bir yumru ve ondan uzanan yaprakları olan bu bitkinin hem yumru kısmı hem de yaprakları afiyetle yenebiliyor üstelik. Farklı yörelerde yer lahanası, cehennem topuzu, alabaş turpu olarak anılan bitkinin yurt dışında bilinen ve Türkiye'de kullanılan bir diğer ismi de kohlrabi.

Alabaş uyku yapar mı?

Uyku problemi çekiyorsanız, kronik bir uyku sorununuz varsa alabaş tüketimi sizi oldukça rahatlatacaktır. Uyku problemlerinize tedavi olma açısından her gece uyumadan önce 250 gram alabaş tüketin.

Alabaşın faydası nelerdir?

Kansere karşı koruyucudur; güçlü bir antioksidan kaynağı olan alabaş özellikle akciğer ve kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır. Kilo vermeye yardımcı; oldukça düşük kalori değerleri ve lifli yapısı ile kilo vermeye yardımcı oluyor. Katarakt ve felç; oluşumunu büyük ölçüde engelliyor.