Maliye arazisi nedir?

İçindekiler:

  1. Maliye arazisi nedir?
  2. Köy merası tapusu nasıl alınır?
  3. Hazine arazisi olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Ecrimisil için ihtarname şartı var mı?
  5. Ham toprak satın alınabilir mi?

Maliye arazisi nedir?

Mülkiyeti hazineye ait olan arazilere hazine arazisi adı verilir. Tapuya tescili yapılmamış dağ, tepe, kaya, göl, nehir, buzul ve dereler de hazine arazisi kapsamına girer. ... Hazineye tescil edilmiş araziler, özel mülkiyetli; tescili yapılmamış araziler ise genel mülkiyetli olarak geçer.

Köy merası tapusu nasıl alınır?

Mera Nasıl Satın Alınır? Meraların satın alınabilmesi için tapu sicilinde Hazine (milli emlak) adına tescil edilmesi gerekir. Bu tescil yapılmadan meraların satışı mümkün değildir. Çünkü Mera Kanunu, meraların tahsis amacı değiştirilmedikçe başka amaçla kullanılmasını yasaklamaktadır.

Hazine arazisi olduğu nasıl anlaşılır?

Coğrafi sorgu seçeneğinde ise ilgilendiğiniz arazinin enlem ve boylam bilgilerini sisteme girdiğinizde araziyle ilgili gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Bunun yanında yaşadığınız şehirde bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gidip fiziksel olarak da bu araştırma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün.

Ecrimisil için ihtarname şartı var mı?

Yazılı ihtarname şart değildir, daha sonra ispat edilebilecek her ihtar geçerlidir. Taraflar arasında, ecrimisil talebinden önce açılmış izale-i şüyu davası, tapu iptal ve tescil davası gibi davalar varsa bu davalar ihtar yerine geçer ve ayrıca intifadan men koşulu aranmaz.

Ham toprak satın alınabilir mi?

Ham toprak özel mülkiyete satılabiliyor. Satış gerçekleştikten sonra: İmar uygulamasına tabi ve planlı bir alandaysa arsa olur. Planlı bir alanda bulunmuyorsa Tarım İdaresi'nin onayıyla tarla, bahçe vb. olabiliyor.