Ruhsat yenileme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ruhsat yenileme nasıl yapılır?
  2. Sıfır araba alınca ruhsat nereden alınır?
  3. Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar?
  4. Ruhsat yenileme neden yapılır?

Ruhsat yenileme nasıl yapılır?

Noterde ruhsat yenilerken plaka değişikliği olacağını önceden bildirin. Plaka numarası almayı unutmayın ve Şoförler Odası'ndan plakanızı bastırın. Ruhsat yenileme için gerekli evraklar; kimlik ve eski ruhsattır. Plakanızı, ruhsatınızı ve kimliğinizi alarak notere gittiğinizde kısa sürede işlemler tamamlanmaktadır.

Sıfır araba alınca ruhsat nereden alınır?

Araba Ruhsatı Nereden Alınır? Araba ruhsatı önceden Emniyet Müdürlükleri Trafik Tescil Şubelerinden alınırdı. 01.02.2018 tarihli yasal düzenleme sonrasında, noterlikler araç tescil işlemlerini yapmaya başladı. Bu işlemlerin noter tarafından gerçekleştirilebilmesi için Araç Sicil ve Tescil Sistemi (ARTES) kurulmuştur.

Araç ruhsatı yenileme ücreti ne kadar?

Araç Ruhsat Yenileme Ücreti 2021 Plaka değişikliği olmazsa ruhsat yenileme ücreti; Noter belge ücreti: 155,50 TL. Noter ücreti: 60 TL. Belge baskı ücreti: 25 TL olacak şekilde toplam 240,50 TL'dir.

Ruhsat yenileme neden yapılır?

İnşaatların yeniden devam etmesi ve ruhsata yani verilen izne uygunluk sağlaması için ruhsat yenilemesi yapılır. Durdurulan sürecin yeniden ve nitelikli şekilde başlanması için verilen yenileme işlemi; 3194 sayılı İmar Kanunu'nda belirtilmiştir. Mevzuat hükümlerine göre il Encümenine bildirilmesi gerekmektedir.