Paslı takılar nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Paslı takılar nasıl temizlenir?
  2. Kolye zinciri nasıl parlatılır?
  3. Kararan altın zincir nasıl parlatılır?
  4. Diş macunu ile gümüş nasıl parlatılır?

Paslı takılar nasıl temizlenir?

Karbonat ve Sirke Eğer pas çok dayanıklı ise bir kasede biraz sirke ile bir tatlı kaşığı karbonatı karıştırmayı deneyebilirsiniz. Baloncuklar görmeye başladığınızda takılarınızı birkaç dakikalığına bu karışıma batırın. Takıları çıkarın, bir bez ile kurulayın ve voila!

Kolye zinciri nasıl parlatılır?

İki yemek kaşığı sirkeli su ile 2 yemek kaşığı karbonatı su içinde eriterek gümüş takılarınızı parlatabilirsiniz. Kararan kolyeyi yarım saat kadar bu karışımın içinde bekletip, yumuşak bir bezle sildiğiniz de gözle görünür bir parlama meydana gelecektir.

Kararan altın zincir nasıl parlatılır?

Bulaşık deterjanı ile altın nasıl parlatılır? Ilık su dolu bir kaba birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Kabın içine altın takılarınızı koyun ve 15 dakika boyunca bekleyin. Takılarınızı çıkarttıktan sonra yumuşak uçlu diş fırçasıyla oldukça yumuşak bir şekilde fırçalayın.

Diş macunu ile gümüş nasıl parlatılır?

Diş macunu ile gümüş parlatmak, gümüşün diş macunu ile reaksiyona girmesi nedeniyle sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Parlatmak istediğiniz gümüşe, sert olmayan bir fırça veya peçete yardımı ile diş macunu uygulayın. Diş macunu uygulanmış gümüşünüzü, ılık su dolu bir kabın içerisinde yarım saat boyunca bekletin.