Eşler arası iletişim nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Eşler arası iletişim nasıl olmalı?
  2. Çatışma biçimleri nelerdir?
  3. Potansiyel çatışma ne demek?
  4. Tema nedir hikaye?
  5. Her hikayede çatışma olmak zorunda mı?

Eşler arası iletişim nasıl olmalı?

Ailenin sağlıklı olabilmesi için eşlerin tek tek ruh sağlığının, iç huzurunun yerinde olması gereklidir. Peki eşler arası iletişim nasıl olmalı?...Bunun ifadesi nedir dersek,

  • Koşulsuz destek,
  • Taktir ve onay,
  • Anlayış,hoş görü,
  • Güven ve inanç,
  • Sevgi,saygı,

Çatışma biçimleri nelerdir?

Bu çatışma türü, beş grupta incelenebilir: 1. Kişilerin kendi içlerindeki çatışma 2. Kişiler arası çatışma 3. Kişiler ve gruplar arası çatışmalar 4. Grupların kendi içinde ve gruplar arası çatışmalar 5. Organizasyonlar arası çatışmalar (Koçel, 2007: 508).

Potansiyel çatışma ne demek?

Potansiyel çatışma, çatışmayı ortaya çıkarabilecek nedenleri ifade eder. Algılanan çatışma, çatışmaya konu olan tarafların olayları ve durumu algılama tarzları ile ilgilidir.

Tema nedir hikaye?

Her eserin bir yazılış amacı, iletmek istediği bir mesaj vardır. Eserde iletilmek istenen mesaja "tema" denir. Şiirde daha çok duygu ve hayaller işlenir; bir şiirde yoğun olarak işlenen duygular ve hayaller şiirin temasını oluşturur. Şiiri oluşturan her birimin bir teması vardır.

Her hikayede çatışma olmak zorunda mı?

Kimi öykülerde çatışma pek kolaylıkla göze çarpmaz ama öykü anlatıldığına göre orada mutlaka bir çatışma vardır; öykü daha dikkatle okunduğunda çatışma görülecektir. Kurgusal/sanatsal/edebî metinlerde (hikâye, roman, tiyatro, senaryo vb.)