Şeker krizi nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Şeker krizi nasıl geçer?
  2. Çikolata krizi neden olur?
  3. Tatlı krizini nasıl engellerim?
  4. Tatlı isteği nasıl bastırılır?
  5. Gece tatlı yeme alışkanlığından nasıl kurtulurum?

Şeker krizi nasıl geçer?

1) İlk Kural: Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlıklı protein kaynakları olarak: Süt ve süt ürünleri, et, tavuk, balık, hindi, yumurta mutlaka tüketilmeli. Sağlıklı yağlar olarak: Zeytin, çiğ kuru yemiş, zeytinyağı, avokado tüketelim. Posa – lif bakımından zengin olan meyve ve sebzeleri bol bol tüketmekte fayda var.

Çikolata krizi neden olur?

Çikolatanın içerisinde bir değil birden çok farklı madde, beynimizde salgılanan nörotransmitterlerin (sinirsel haberci moleküller) miktarını ve türünü değiştirerek, bizim “çikolata krizi” şeklinde adlandırdığımız duruma sebep oluyor.

Tatlı krizini nasıl engellerim?

Tatlı krizi nasıl önlenir? Tatlı yerine ne tüketilmeli?
  1. Kompleks karbonhidratlara yönelin.
  2. Çok düşük kalorili beslenmeyin.
  3. Posa tüketiminizi artırın.
  4. Meyvelere dikkat.
  5. Sevdiğiniz aktivitelere yönelin.
  6. Bolca su için.
  7. Kararında tatlı miktarı
  8. Ana öğünleri düzenleyin.

Tatlı isteği nasıl bastırılır?

Şekersiz fakat şeker tadı olan aromalı sakızlardan çiğnemek tatlı ihtiyacınızı azaltabilir. Yapılan bazı bilimsel çalışmalar, sakız çiğnemenin yemek yeme isteğini azalttığını göstermektedir. Meyve tüketmeye çalışın… Canınız tatlı istediğinde taze veya kuru meyveler ile bu ihtiyacınızı bastırabilirsiniz.

Gece tatlı yeme alışkanlığından nasıl kurtulurum?

Özellikle öğle ve akşam yemeği arasında öğün tüketmemeniz, gece atıştırma ihtiyacınızın artmasına neden olabilir. Bu ara öğünde protein ve karbonhidrat dengenizi sağlayacağınız, meyve ile süt veya yoğurt ile galeta yanında bir parça peynir, gece bir şeyler atıştırma hissinizin azalmasına yardımcı olacaktır.