En iyi eğitim hangi şehirde?

İçindekiler:

  1. En iyi eğitim hangi şehirde?
  2. Türkiye'de okuma oranı en yüksek il hangisi?
  3. Isparta eğitimde kaçıncı?
  4. Türkiye'de en çok okuyan il neresi?
  5. Uluslararası eğitim sehri hangisi?
  6. Türkiye'nin en tahsilli ili hangisi?
  7. Şanlıurfa eğitimde kaçıncı sırada?
  8. Eğitim sehri neresi?
  9. Istanbul eğitim şehri midir?
  10. Türkiye'de okur yazar olmayan kaç kişi var?
  11. En mutlu şehri hangisi?

En iyi eğitim hangi şehirde?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün ilk defa açıkladığı 'İllerde Yaşam Endeksi' araştırmasında eğitimde en iyi il, Tunceli oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir ilk 30'a bile giremedi. Hakkari ise son sırada yer aldı.

Türkiye'de okuma oranı en yüksek il hangisi?

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde okur-yazar oranının en yüksek olduğu il yüzde 99.07 ile Antalya oldu. Antalya'yı yüzde 98.88 ile Çanakkale ve yüzde 98.81 ile Denizli takip etti.

Isparta eğitimde kaçıncı?

SDÜ "Dünya Üniversiteleri Sıralaması"na Giren Türkiye Üniversiteleri Arasında 18. Oldu - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi.

Türkiye'de en çok okuyan il neresi?

Online kitap platformu İdefix, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin 6 aylık okuma haritasını çıkardı. Rapora göre en çok kitap okuyan il, Muğla oldu. Edirne ise ilk 10 il arasında 10. sırada yer aldı.

Uluslararası eğitim sehri hangisi?

Tüm bunlara ek olarak bünyesinde barındırdığı eğitim kurumlarının kalitesi de öğrencilerin şehir tercihinde oldukça büyük bir rol oynuyor. Türkiye'nin en iyi öğrenci şehri denilince akla ilk gelen yer Eskişehir oluyor.

Türkiye'nin en tahsilli ili hangisi?

Tunceli birinci, Hakkari sonuncu İkinci Isparta 0.7370 ve üçüncü Amasya 0.7036 puana ulaştı.

Şanlıurfa eğitimde kaçıncı sırada?

URFA EĞİTİMDE SINIFTA KALDI. Türkiye genelinde açıklanan LGS sonuçları sonrası Şanlıurfa 81 il içerisinde 78. Sırada yer aldı.

Eğitim sehri neresi?

Buna göre, 'bireylerin topluma ve ekonomiye verimli bir şekilde katılması için gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklerin sağlanmasında büyük öneme sahip' olan eğitim endeksinde ilk sıraya Tunceli yerleşti. Bu şehri ikinci sıra ile Isparta ve üçüncü sıra ile Amasya takip etti. Hakkari ise son sırada yer aldı.

Istanbul eğitim şehri midir?

Her yıl üniversite sınavına giren yüzbinlerce öğrenci yaşadığı şehirden farklı bir şehirde eğitim öğretim hayatına katılıyor. İstanbul üniversite sayısıyla Türkiye'nin zirvesinde yer alırken, İstanbul'u Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya ve Adana gibi büyük şehirler takip ediyor.

Türkiye'de okur yazar olmayan kaç kişi var?

Türkiye'de 41 milyon 698 bin kadından 2 milyon 8'si okuma yazma bilmiyor. Herhangi bir eğitim kurumundan mezun olmayan kadın sayısı ise 3 milyon seviyesinde. Okuma yazma bilmeyen kadınların oranı yüzde 6,9 iken, herhangi bir mezuniyeti olmayanların oranı yüzde 7,4 (3 milyon 85 bin kişi) oldu.

En mutlu şehri hangisi?

Listenin başında yer alan ve mutlu insanlar şehri olarak da bilinen Sinop, % 77.66'lık bir orana sahip. Karadeniz şehri olan Sinop'un nüfusu 2'dır.