Yaban mersinin marmelatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yaban mersinin marmelatı nasıl yapılır?
  2. Yaban Mersininden reçel yapılır mı?
  3. Taze yaban mersini nasıl kaynatılır?
  4. Aronya marmelatı nasıl yapılır?
  5. Blueberry smoothie nasıl yapılır?
  6. Yaban mersini suyu günde ne kadar tüketilmeli?
  7. Yaban reçeli nasıl yapılır?
  8. Aronya dan neler yapılır?
  9. Aronya şurubu nasıl yapılır?
  10. Yaban Mersinli Smoothie kaç kalori?
  11. Maviyemiş reçeli nasıl yapılır?

Yaban mersinin marmelatı nasıl yapılır?

Her meyvenin olduğu gibi yaban mersininin de farklı çeşitleri bulunmakta, en yaygın bilinen türü incir gibi küçük çekirdekli olandır fakat benim kullandığım Mersin tek çekirdekli ve mermelat yapmaya daha uygun diye düşünüyorum, su bardağım büyük bardaktır, mersinler ayıklanıp güzelce yıkanır büyük bir tencereye alınır ...

Yaban Mersininden reçel yapılır mı?

Likapa (Yaban mersini) reçeli tarifi Nasıl yapılır? Yaban mersinlerini ezmeden iyice yıkayın. Tencereye aktarın, üzerine de şekeri yayın ve bir gece bekletin. Ertesi gün ocağa alıp ve fokurdamaya başlayınca kısık ateşte ara ara karıştırarak dikkatlice yaban mersinleri yumuşayınca kadar pişirin.

Taze yaban mersini nasıl kaynatılır?

Küçük bir demlikte kaynatılan suya 2 yemek kaşığı yaban mersini kurusu ilave edilir. Su kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşin üzerinden alınır. 10 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra içilmeye hazır hale gelir. Yaban mersini çayı sabah akşam 1 bardak tüketilebilir.

Aronya marmelatı nasıl yapılır?

Meyveleri şekerle karıştırın, tencereye koyun ve kaynatın. 15 dakika kısık ateşte kısık ateşte pişirin. Pişirmenin sonunda limon suyu ekleyin. Kavanozları reçel ile doldurun ve 10 dakika boyunca işleyin.

Blueberry smoothie nasıl yapılır?

Yaban mersini, keten tohumu unu, içeceğe hoş bir viskozite kazandıracak ve daha da yararlı hale getirecek, bal ve gerekirse biraz buz kırılmış yulaf ezmesi ekleyin. İyice çırpın, doğal şekersiz yoğurt veya süt ekleyin, tekrar çırpın. Yulaf ezmesinin biraz şişmesi için birkaç dakika bekletin.

Yaban mersini suyu günde ne kadar tüketilmeli?

Yaban mersini bir diğer adıyla ayı üzümü sağlık açısından son derece faydalı bir meyvedir. Yapılan son çalışmalar her gün bir avuç kadar yaban mersini tüketenlerin birçok hastalığın etkisinden kurtulduğunu ortaya koymuştur.

Yaban reçeli nasıl yapılır?

Yabanmersini Reçeli Tarifi Yapılışı Yabanmersini ve şeker bir tencereye alınır ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır ve limon suyu eklenir. Ocağın altı kısılır ve 40 dakika daha kaynatılır. Hafif soğuduktan sonra cam kavanozlara aktarılır. Afiyet olsun.

Aronya dan neler yapılır?

Aronya, mor renkli bir meyvedir ve şekil itibariyle üzüme benzer. Yaş meyve, kuru meyve olarak tüketilebildiği gibi meyve suyu olarak da içilebilir. Ayrıca çayı yapılabilir. Güçlü bir antioksidan içeriğe sahip olan bu meyvenin tarihte özellikle Kızılderililer tarafından şifa niyetiyle tüketildiği bilinmektedir.

Aronya şurubu nasıl yapılır?

Uygulama: Üvez meyveleri kaynamış su dökün ve elde edilen sıvı üzerinde 3 saat kadar şekerle şurubu pişirmek için ısrar edin. Elmaları, kabukları veya tarçınları koyup meyvelerden soyun ve çekirdeklerini ekleyin, karışımın kaynatılmasını sağlayın ve 5 dakika boyunca ateşte tutun.

Yaban Mersinli Smoothie kaç kalori?

1 porsiyonu ise 744.4 gram olup 605.9 kalori içermektedir. Bu yemek C Vitamini, Lif, Karbonhidrat yönünden zengindir.

Maviyemiş reçeli nasıl yapılır?

Ligarba (Mavi Yemiş) Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ligarbaları tencere de şekere yatırıp 2 gün buzdolabında bekletiyoruz.
  2. 2 gün sonra tencereyi orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırmadan bekliyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra meyveleri ezmeden bi tur karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra reçeli 1 saat pişirmeye bırakıyoruz.
Daha fazla öğe...