8 sınıf tercih nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. 8 sınıf tercih nereden yapılır?
  2. 8 sınıf okul seçimi nasıl yapılır?
  3. LGS tercih neye göre yapılır?
  4. Lise tercihi neye göre yapılır?
  5. LGS'de kaç okul tercih edilebilir 2021?

8 sınıf tercih nereden yapılır?

Öğrenciler tercihlerini http://www.meb.gov.tr ya da https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapabilecek.

8 sınıf okul seçimi nasıl yapılır?

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LGS tercih neye göre yapılır?

Birincisi; puana göre değil, yerleşmek istedikleri okulların geçen yılki yüzdelik dilimlerine göre tercih yapmalılar. Geçen yılın puanı ile bu yılın puanı arasında fark var. Bu nedenle kesinlikle yüzdelik dilime dikkat etmeliler, tercihlerini buna göre yapmalılar.

Lise tercihi neye göre yapılır?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

LGS'de kaç okul tercih edilebilir 2021?

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak ...