Koruyucu aile nasil bulunur?

İçindekiler:

  1. Koruyucu aile nasil bulunur?
  2. Koruyucu aile ye sigorta yapılıyor mu?
  3. Koruyucu aile olunca ne kadar ücret alıyor?
  4. Koruyucu aile ödemesi ne kadar?
  5. Koruyucu aile olmak için nereye başvurmam gerekiyor?

Koruyucu aile nasil bulunur?

Evli ya da bekâr, çocuklu ya da çocuksuz herkes koruyucu aile olmak üzere ikamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğüne başvurabilir. Eşlerin birlikte başvurmaları gerekmektedir. Özellikle çocuğun yakın çevresinde olan akrabalar, komşular ya da aile dostları tercih edilmektedir.

Koruyucu aile ye sigorta yapılıyor mu?

Devlet koruyucu ailelere 'emeklilik' hakkı tanıyor: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kimsesiz çocuklara yuvasını açan koruyucu ailelerde emekliliğe esas sosyal güvencesi bulunmayan ebeveynlerin sigorta primlerini karşılayarak, emekli olmasına imkan tanıyor.

Koruyucu aile olunca ne kadar ücret alıyor?

Merak edilen konulardan biri olarak koruyucu aile ne kadar maaş alır sorusu geliyor. Özellikle hem gönüllü hem de ücretli olarak devlet güvencesi altında, günümüzde birçok farklı koruyucu aile bulunuyor. Koruyucu aileler için baktıkları her çocuk için aylık olarak 485 TL verilmektedir.

Koruyucu aile ödemesi ne kadar?

Koruyucu Aile Ocak-Temmuz Aylık Ödeme Miktarları
YAŞ OKUL DURUMUORANLAR %Aylık Bakım Ücreti
1-4 ve sınıflar ve 5-8 sınıflar (6-14 YAŞ (İlköğretim)801.477,21
15-18 YAŞ (Lise ve Dengi)851569,54
19 +YAŞ (Yüksek Öğrenim)​901661,86
3 satır daha

Koruyucu aile olmak için nereye başvurmam gerekiyor?

Eğer bir çocuğun hayatında fark yaratmak istiyorsanız;TC vatandaşı olmanız,25-65 yaş arasında,en az ilkokul mezunu olmanız ve düzenli gelirinizin olması temel kriterler.Evli ya da bekar,kadın ya da erkek,çocuklu ya da çocuksuz herkes koruyucu aile olabiliyor.Koruyucu aile olmak içi yaşadığınız ilin Aile ve Sosyal ...