Şeker hastalığı kısırlık yapar mı?

İçindekiler:

  1. Şeker hastalığı kısırlık yapar mı?
  2. Şeker hastası çocuk doğurabilir mi?
  3. Şeker hastalığı babadan oğula geçer mi?
  4. Tip 2 diyabet babadan geçer mi?
  5. Tip 2 diyabet çocuğa geçer mi?
  6. Şeker hastalığı cinselliği engeller mi?

Şeker hastalığı kısırlık yapar mı?

- Diyabet, kısırlık nedeni değildir. Endişe etmeyin. Bu konuda anlatılanların bilimsel geçerliliği yok. - Diyabetli bir kadın için kan şekeri iyi kontrol edildiği zaman hamilelik bir sorun teşkil etmez.

Şeker hastası çocuk doğurabilir mi?

Bu hastaların doğum sonrasında düzenli kontrollerini yaptırması gerekmektedir. Gözlendiği gibi diabet hastalığı bazı sorunlara yol açabilmektedir ama günümüz şartlarında gelişen sağlık bilimleri ile düzenli takip olan gebeler problem yaşamadan gebelik sürecini geçirebilir ve sağlıklı bebek doğurabilirler.

Şeker hastalığı babadan oğula geçer mi?

Genetik olarak gelen kodlar sizi direkt olarak şeker hastası yapmaz. Ancak aile bireylerinde görülen şeker hastalıkları, şeker hastalığına yakalanma riskinizi yükseltecektir. Yani şeker hastalığı babadan oğula geçer mi, diye sorarsanız bunun net bir cevabı yoktur.

Tip 2 diyabet babadan geçer mi?

Hem anne hem de baba tip 1 diyabetli ise bu risk yüzde 30'a kadar yükselir. Buna karşılık, annenin tip 2 diyabeti varsa, çocuğun tip 2 diyabetli olma riski yüzde 25 kadardır. Hem anne hem de baba tip 2 diyabetli ise bu risk yüzde 50'ye kadar yükselir.

Tip 2 diyabet çocuğa geçer mi?

Diyabet hastası olan anne adaylarının bebekleri diyabet hastası olarak dünyaya gelmez. Fakat diyabet hastalığı genetik olarak gelişebileceğinden, dünyaya gelen bebeklerin erişkin yaşa geldiğinde şeker hastası olma ihtimali yüksektir.

Şeker hastalığı cinselliği engeller mi?

Kalp ve damarlarda hasara yol açan diyabet, cinsel yaşamı da olumsuz etkiliyor. Erkeklerde cinsel isteksizlik, boşalma sorunları ve ereksiyon sorunu ortaya çıkarken; kadınlarda ise vajinal kuruluk, cinsel isteksizlik ve genital bölge enfeksiyonlarını tetikliyor.