Susam yağını nerelerde kullanabiliriz?

İçindekiler:

  1. Susam yağını nerelerde kullanabiliriz?
  2. Susam yağı nemlendirici olarak kullanılır mı?
  3. Susam yağı içilir mi?
  4. Evde susam yağı nasıl elde edilir?
  5. Susam yağı sivilcelere iyi gelir mi?
  6. Tahinin cilde faydası nelerdir?

Susam yağını nerelerde kullanabiliriz?

Susam yağı, Hindistan'da kızartma yağı olarak kullanılırken, Güneydoğu Asya, Orta Doğu, Japon, Çin ve Kore'de lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

Susam yağı nemlendirici olarak kullanılır mı?

Susam yağı genel olarak Asya kıtasında yemek yapımında kullanılan bir yağ çeşididir. Cilt bakımında kullanıldığında nemlendirici ve cilt rahatsızlıklarını giderici birçok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde; A vitamini, B kompleks vitaminleri, E vitamini, bakır, çinko, magnezyum, kalsiyum ve fosfor bulunmaktadır.

Susam yağı içilir mi?

Susam yağının birden fazla faydasının bulunduğunu belirtmek mümkündür. Susam yağı; deriye, cilt üzerine, saçlara uygulanabilen bir yağ türüdür. Bunun dışında içilerek de faydalarından yararlanılabilir.

Evde susam yağı nasıl elde edilir?

Susam yağı susam bitkisinin tohumlarından elde edilir. Susam bitkisinin hafifçe kurutulmasının ardından hafifçe çırpılarak tohumların dökülmesi sağlanır. Dökülen tohumlar bir havanda toplanarak güzelce ezilir. Ardından tavada birkaç dakika kavrularak iyice yağının çıkması sağlanır.

Susam yağı sivilcelere iyi gelir mi?

Sivilceden kurtulmak için susam yağını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Susam yağını pamuğa dökün ve sivilceli bölgelere uygulayın. 20 dakika bekleyin ve doğal bir cilt temizleyici ile yıkayın. Susam yağını yıkamadan da uyuyabilirsiniz.

Tahinin cilde faydası nelerdir?

Tahin içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmelerine engel olarak daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayarak yaşlanmayı geciktirir. Düzenli olarak tahin tüketmek daha parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşmamızı sağlar.