Neden ilk kıble Mescid-i Aksa?

İçindekiler:

  1. Neden ilk kıble Mescid-i Aksa?
  2. Ilk kıble Mescidi Aksa mı Kâbe mi?
  3. Neden Kabe'ye doğru namaz kılınır?
  4. Mescidi Aksa olayı nedir?

Neden ilk kıble Mescid-i Aksa?

Peygamber'in Mekke'deyken atası Hz. İbrahim'in inşa ettiği Kâbe'ye dönerek namaz kıldığını söylemek mümkün. ... Ancak Medine'ye hicret vuku bulunca Medine civarındaki hisarlarda yerleşik bulunan kalabalık Yahudi kabilelerini İslam'a ısındırmak maksadıyla kıblenin Kâbe'den Mescidi Aksa'ya dönüştürüldüğünü söyleyebiliriz.

Ilk kıble Mescidi Aksa mı Kâbe mi?

Peygamber, Medine'ye hicret edince on altı ay Kudüs'e doğru namaz kıldı. Fakat Kâbe'nin kıble olmasını çok arzu ediyordu. Ve namaz kılarken, dualarla beklediği vahiy geldi... "Artık yüzünü Mescid-i Haram'a (Kâbe'ye) doğru çevir." Asr-ı Saadet döneminde Müslümanların ilk kıblesi, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa idi.

Neden Kabe'ye doğru namaz kılınır?

Kabe, Hz. ... Tevhit dininin simgesi olduğundan Kabe'ye dönüp namaz kılarız. Ama yön bilinmediği zaman her taraf Kıble olur. O zaman, "Nereye dönerseniz, Allah'ın yüzü oradadır" (Bakara: 115) ayetinin bildirdiği üzere nereye dönülse ibadet olur.

Mescidi Aksa olayı nedir?

MESCİD-İ AKSA OLAYI NEDİR? İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti. ... Dün sabah namazı sonrası İsrail polisi, Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale ederek 10 kişiyi yaralamıştı.