Sürücüler 24 saat içinde aralıksız olarak en çok kaç saat araç kullanabilirler?

İçindekiler:

  1. Sürücüler 24 saat içinde aralıksız olarak en çok kaç saat araç kullanabilirler?
  2. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre alınan molalar günlük dinlenme süresinden sayılır mı?
  3. Eski Takograflar ne zaman değişecek?
  4. Dijital takograf zorunluluğu ne zaman?
  5. Dijital takograf ne zamana ertelendi?
  6. Takograf cihazının amacı nedir?
  7. Trafikte takograf ne demek?
  8. Takograf kimlere zorunlu?
  9. Takograf hangi araçta zorunlu değildir?

Sürücüler 24 saat içinde aralıksız olarak en çok kaç saat araç kullanabilirler?

Sürücülerin araç kullanabilecekleri ve dinlenmeleri gereken süreler şu şekildedir; Bir sürücü 24 saatlik zaman dilimi içerisinde en fazla 9 saat araç kullanabilir. Bu süre haftada 2 defaya mahsus olmak üzere 10 saate çıkabilir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre alınan molalar günlük dinlenme süresinden sayılır mı?

Alınan molalar günlük dinlenme süresi olarak sayılmaz. Şoförler her 24 saat içerisinde 11 saat kesintisiz dinlenecektir. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek 12 saate çıkartılır.

Eski Takograflar ne zaman değişecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 2008 ve sonrası model araçlar için son tarih 10 Temmuz 2020 olarak belirlendi.

Dijital takograf zorunluluğu ne zaman?

Buna göre, yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf kullanması gereken 2008 ve sonrası model araçlardaki analog veya elektronik takograf cihazlarının dijital takograf ile değiştirilmesi zorunluluğu 1 Ekim'e kadar uzatıldı. Daha önce söz konusu süre 10 Temmuz olarak belirlenmişti.

Dijital takograf ne zamana ertelendi?

Uluslararası taşımacılar için dijital takograf bildirim zorunluluğu da alınan kararla 2024 yılına ertelendi.

Takograf cihazının amacı nedir?

Takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazıdır.

Trafikte takograf ne demek?

Takograf, sürücülerin trafik denetimlerinde ayrıntılı olarak kontrol edilebilmeleri için, aracın hızını, aracın kullanım sürelerini, sürücünün dinlenme süreleri gibi bilgileri, aracı kullanan sürücünün kimlik bilgileriyle birlikte hafızasında saklayan, istenildiğinde takografın göstergesinden ya da mini yazıcısından, ...

Takograf kimlere zorunlu?

Yük taşıyan ve ağırlığı 3500 Kg üzerinde olan kamyon, kamyonet, çekici gibi tüm araçlarda ve 17 yolcudan fazla taşıyan otobüs, minibüs tipi araçlarda kullanımı zorunlu olan kayıt takip cihazıdır.

Takograf hangi araçta zorunlu değildir?

4) Şehiriçi ve belediye mücavir alanı içerisinde yolcu ve yük nakliyatı yapan otobüs, kamyon ve çekici türündeki taşıtlarda takograf cihazı bulundurma mecburiyeti aranmaz.