Detaist ne demek?

İçindekiler:

  1. Detaist ne demek?
  2. Artist ne anlama gelir?
  3. Artist ne demek TDK?
  4. Cihazın Türkçe anlamı nedir?
  5. Kompleks ne demek türkçesi?
  6. Kompleksli insan ne demek?
  7. Kültür Kompleksi ne demek?
  8. Kompakt ne demek TDK?
  9. Kompakt küme nedir ne demek?
  10. Kompakt duşakabin ne demek?

Detaist ne demek?

(i). diş tabibi, diş hekimi. ...

Artist ne anlama gelir?

İsim hali sanat, yaratıcılık, ressamlık, ustalık, hüner, beceri gibi anlamları ifade eden art kökünden türetilmiştir. Duyarlılık ve hayal gücü içeren gösterişli eserler üreten yaratıcı kişi anlamında kullanılır.

Artist ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'artist'tir. ARTİST NE DEMEK: 1- Güzel sanatlardan birini meslek edinen kimse, sanatçı, sanatkâr. 2- Eğlence yerlerinde gösteri yapan kimse.

Cihazın Türkçe anlamı nedir?

Osmanlıca cihaz kelimesinin Türkçe karşılığı. Âlet ve edevat.

Kompleks ne demek türkçesi?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde de kompleks kelimesine dair bilgi verilmiştir. Kompleks Ne Demek? Kompleks demek hemen kavranamayan ve anlaşılması güç olan anlamına gelmektedir. Ayrıca kompleks karmaşık veya karmaşa olarak da adlandırılmaktadır.

Kompleksli insan ne demek?

içten içe kendisinin diğerlerinden daha iyi,daha akıllı,daha üstün vs. olduğuna inanmak istediğinden ve bunu her fırsatta kendine kanıtlayabilmek için başkalarına sürekli eleştirel bir gözle bakarak kendini hep üst pozisyonda tutma çabasındaki insan modelidir. ...

Kültür Kompleksi ne demek?

Birbirine bağlı olan ya da bir ana öğe çevresinde kümelenen kültür öğelerinin bütünü. Culture complex.

Kompakt ne demek TDK?

Kompakt kelimesi Türkçede yaygın olarak kullanılır ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmez. ... Her iki anlamı üzerinden de Türkçede yaygın değerlendirilen sözcükler içerisinde bulunuyor. Genel olarak TDK üzerinden daha çok, 'sıkı ve yoğun' anlamları eşliğinde değerlendirilir.

Kompakt küme nedir ne demek?

Bir X uzayı ve birleşimleri X uzayını kaplayan herhangi bir açık kümeler topluluğu verildiğinde, bu topluluğun içinden sonlu sayıda açık küme hala X uzayını kaplayabiliyorsa, X uzayına tıkız (kompakt) denir.

Kompakt duşakabin ne demek?

Kompakt duşa kabinlerle banyonuza getirdiğiniz en büyük konfor belki de hidromasaj sistemidir. ... Genelde tüm kompakt kabinlerin iç kısımlarına yerleştirilmiş, milimetrik duş masaj başlıklarıyla,duşa kabinden beklenenin üzerinde bir hizmet sunuyor.