112 ambulans nasıl çağırılır?

İçindekiler:

  1. 112 ambulans nasıl çağırılır?
  2. 112 neleri kapsar?
  3. 112 yi arayınca hangi bilgiler verilir?
  4. Jandarmayı hangi durumlarda aramalıyız?
  5. Alo 177 nedir?

112 ambulans nasıl çağırılır?

Sofuoğlu, “Evde, işyerinde, sokakta veya herhangi bir yerde acil sağlık sorunuyla karşılaşıldığında sabit, ankesörlü, araç veya cep telefonundan doğrudan 112 aranabilir. Bunun için bulunduğunuz ilin alan kodunun yazmaya gerek yok. Çağrı, bulunan yere göre o ilin 112 Ambulans Servisi'ne yönlendiriliyor.

112 neleri kapsar?

Böylece, ambulans, itfaiye, jandarma, emniyet ve gerekli tüm diğer birimlerin aynı mekânda olduğu (112 Acil Çağrı Merkezleri) ve koordinasyon imkânı sağlayan model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmaları amaçlanmıştır.

112 yi arayınca hangi bilgiler verilir?

* Kimin hangi numaradan aradığı bildirilmelidir. * Olayın tanımı tam olarak yapılmalı,Hasta yada yaralı sayısının durumu belirtilmelidir. * Geri aranma ihtimaline karşı telefon meşgul edilmemelidir. * Ambulans talebiniz uygun görüldüğünde olay yerine tam donanımlı ekip ve ambulans gönderilir.

Jandarmayı hangi durumlarda aramalıyız?

Jandarma ülkenin iç huzurunu ve kamusal düzeni sağlamakla sorumludur. Kişiler ve/veya mal varlığına karşı işlenen suçlar, ortada suç olmasa bile suça dönüşeceğini düşündüğünüz durumlarda dahi 156 Jandarma imdat arayabilirsiniz. 156 Jandarma İmdat hattı sırdaş hattır.

Alo 177 nedir?

İlçemizin en kıymetli doğal kaynaklarından biri olan ORMANLARIMIZIN korunması hepimizin görevidir. Civarınızda duman ya da ateş gördüğünüz zaman ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattına bildiriniz. ...