Hangi kelimelerin baş harfi büyük yazılır?

İçindekiler:

  1. Hangi kelimelerin baş harfi büyük yazılır?
  2. Büyük harflerin kullanıldığı yerler nelerdir kısaca?
  3. Anadolu'nun kuzeyi nasıl yazılır?
  4. Bey Hanım isimleri nasıl yazılır?
  5. Bey kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?

Hangi kelimelerin baş harfi büyük yazılır?

6. Millet, boy, oymak adları büyük harfle başlar: Alman, Arap, İngiliz, Japon, Rus, Türk; Kazak, Kırgız, Oğuz, Özbek, Tatar; Hacımusalı, Karakeçili vb. 7. Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar: Türkçe, Almanca, İngilizce, Rusça, Arapça; Oğuzca, Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Tatarca vb.

Büyük harflerin kullanıldığı yerler nelerdir kısaca?

Özel isimler, yer, devlet, millet, ülke, hitap, makam, mevki, dergi, kitap ve birçok farklı kelime büyük harfle başlar bu sebeple büyük harflerin kullanıldığı alanlar oldukça yaygındır.

Anadolu'nun kuzeyi nasıl yazılır?

Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, aşağı, yukarı, orta, iç, yakın, uzak kelimeleri ayrı yazılır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, İç Anadolu, ...

Bey Hanım isimleri nasıl yazılır?

Hanım, bey, amca, efendi gibi sözcükler özel isimlerden sonra gelip o ismi nitelerse büyük harfle yazılır ve gelen ekler kesme işareti ile ayrılır.

Bey kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen saygı ve unvan sözlerine getirilen ekleri ayırmak için konur: Nihat Bey'e, Ayşe Hanım'dan, Mahmut Efendi'ye, Enver Paşa'ya; Türk Dil Kurumu Başkanı'na vb. Kısaltmalara getirilen ekleri ayırmak için konur: TBMM'nin, TDK'nin, BM'de, ABD'de, TV'ye vb.