Lavanta nasıl Cogaltilir?

İçindekiler:

  1. Lavanta nasıl Cogaltilir?
  2. Lavanta dikimi hangi ayda yapılır?
  3. Lavanta ne kadar su ister?
  4. Lavanta fidesi su ister mi?
  5. Lavanta hangi yöntemle üretilebilir?
  6. Lavanta kaç günde kurur?

Lavanta nasıl Cogaltilir?

Lavanta dallarını budayarak ekmek, daha kolay sonuç almanızı sağlar. Bunun için 3 – 5 adet arası yaprak düğümü bulunan dallar kesilerek kök salması için toprağa ekilir ve yetiştirme işlemine başlanır. 3 - 6 hafta arası süren kök salma işlemi, eşsiz görüntüye sahip yepyeni bir lavanta çiçeğiyle sonuçlanır.

Lavanta dikimi hangi ayda yapılır?

Fide dikimi uygun toprak ve iklim koşulları oluştuktan sonra (bölgelere göre mart başı- mayıs sonu arası) yapılır. Fide dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Lavanta yetiştiriciliğinde 100**50 cm sıra arası ve sıra üzeri mesafeler yetiştiricilik için uygundur.

Lavanta ne kadar su ister?

Lavantanın doğr sulanması için ise, suyun çiçeğin köklerine kadar inmesi gerekiyor ve yaprak kalitesi içinde yapraklara su sıkılmasında fayda var. Bununla birlikte lavanta çiçeği ilk ekildiği zaman hafta 3-4 kez sulamanız yeterli olabilir.

Lavanta fidesi su ister mi?

Yeni dikilmiş olan bitkiler (tohumdan veya çelikten elde edilen bitkiler) olgun bitkilerden daha fazla suya ihtiyaç duyarlar. ... Lavanta bitkisinin genellikle aşırı su nedeniyle kök çürüklüğünden ve mantar hastalıklarından muzdarip olduğunu unutmayın. Sonuç olarak, aşırı sulama yapmamak için dikkat etmeliyiz.

Lavanta hangi yöntemle üretilebilir?

Lavanta üretimi 2 şekilde yapılabilir; Birincisi ve en çok tercih edilen yöntem çeliklerden ve köklü sürgünlerden yapılan üretimdir. Bu yöntem ile üretilen lavantaların daha verimli olduğu gözlenmiştir. Çeliklerin ilkbahardan önce bitkilerin uyanmasından önce köklendirme ortamına dikilmeleri gerekir.

Lavanta kaç günde kurur?

Lavantayı 2 ila 4 hafta kurut. Kuruyup kurumadığını arada sırada kontrol et. Kuruduğu zaman çiçeklere hafifçe dokunduğunda gövdeden ayrılıp kolayca düşmeliler. Çiçekleri gövdeden ayırabilirsin ya da toplayıp lavanta kesesi yapabilir veya yemeklerde kullanabilirsin.