Üniversitede online derse girmek zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Üniversitede online derse girmek zorunlu mu?
  2. Üniversitelerde uzaktan eğitimde yoklama var mı?
  3. Online derste yoklama alınıyor mu?
  4. Canlı derslere katılmayan öğrencilere ne olacak?
  5. Üniversitede uzaktan eğitimde yoklama alınıyor mu?
  6. Universite online derslerde yoklama alınıyor mu?
  7. Uzaktan eğitimde dersten kalma var mı?

Üniversitede online derse girmek zorunlu mu?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde teorik derslerin tamamı için uzaktan eğitimin zorunlu olmadığı açıklandı. Açıklamada, "Hangi dersleri uzaktan öğretim yöntemleriyle yapacağı, bu zorlu süreçle sınırlı kalmak kaydıyla, üniversitelerimizin yetkili karar organlarınca karara bağlanacaktır" denildi.

Üniversitelerde uzaktan eğitimde yoklama var mı?

Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.

Online derste yoklama alınıyor mu?

Online eğitimde yoklama olup olmadığı konusunda kafası karışık olan öğrencilerin içini rahatlatacak bir açıklama yapan Ziya Selçuk “Yoklama almayacağız. ... Hem televizyondan hem de internetten erişebilen ders videolarının izlenmesinde öğrenci izlenmesinin de bu açıdan takip edilmesinin zor olacağı ifade edilebilir.

Canlı derslere katılmayan öğrencilere ne olacak?

1- Karne iş ve işlemleri yapılacak ve e-okul sistemine işlenecek. 2- Öğrencilere basılı karne dağıtılmayacak. 3- Kademelere göre gönderilen resmi yazılar doğrultusunda karne oluşturulacak.

Üniversitede uzaktan eğitimde yoklama alınıyor mu?

Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.

Universite online derslerde yoklama alınıyor mu?

Öğretim üyesi ile etkileşimli yapılan uzaktan eğitim dersinde yoklama süreci, ders saati boyunca dersin verildiği platformda çevrimiçi olarak sağlanır. Yani öğrencilerin çevrimiçi olma durumlarına göre yoklama yapılıyor. Uzaktan eğitime katılmak için öğrencinin bilgisayar başında olması gerekmiyor.

Uzaktan eğitimde dersten kalma var mı?

DEVAMSIZLIK SEBEBİYLE SINIFTA KALMA OLMAYACAK! İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan öğrenciler için yüz yüze eğitimin yanında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile verilen uzaktan eğitim devam edecek. Okullara gitmeyen öğrenciler eğitimlerini buradan sürdürecek.