Kuran okuyan Arapça okuyabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kuran okuyan Arapça okuyabilir mi?
  2. Kuranın Arapça inmiş olmasının sebebi nedir?
  3. Kuran Kerim hangi lehçe ile yazılmıştır?
  4. Peygamber efendimizin ana dili nedir?

Kuran okuyan Arapça okuyabilir mi?

Cevap: Arapça bilen Kur'ân'ı orijinalinden okur. Bilmeyen mealini okur. Meali de Kur'ân sayılır. ... Kur'ân, tam tersine Allah'ın, herkese kendi anlayacağı dil ile vahiy indirdiğini, ilk muhatabı olan Arapların anlaması için de Kur'ân'ın Arapça indirildiğini bildirmektedir.

Kuranın Arapça inmiş olmasının sebebi nedir?

Kuranı Kerim Arapça olarak geldi, çünkü Hz. Muhammed Arap milletindendi ve ilk muhatapları Arap"tı. Kuranı Kerim"in de vurguladığı gibi, eğer o başka bir dille gelmiş olsaydı, onlar; "Arap bir peygamber ve yabancı dille gelmiş bir kitap, bu nasıl olur!" (41/44) diyeceklerdi.

Kuran Kerim hangi lehçe ile yazılmıştır?

Bundan dolayı Peygamberimiz “Kur'ân yedi harf üzere indirildi” buyurdu. Yani belli başlı yedi Arap lehçesiyle okunmak üzere indirildiğini, kabilelerin Kur'ân'ı kendi lehçeleriyle okuyabileceklerini belirtti. Ama Kur'ân'ı yazanlar, onu en büyük ve fasih lehçe olan Kureyş lehçesiyle yazdılar.

Peygamber efendimizin ana dili nedir?

Peygamberimizin bilip konuştuğu tek dil Arapça idi, bir başka dili konuştuğunu kaydeden kaynak yoktur. Bazı kaynaklarda Farsça birkaç kelime söylediği bildiriliyorsa da, bu onun Farsça konuştuğu anlamına gelmiyor.