Mbsts giriş belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Mbsts giriş belgesi nasıl alınır?
  2. DİB-mbsts sınavı ne zaman?
  3. DİB Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına Kimler Girebilir?
  4. Seviye tespit sınavına kimler girebilir?

Mbsts giriş belgesi nasıl alınır?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tarihinde saat 15.45'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DİB-mbsts sınavı ne zaman?

2021 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2021-DİB-MBSTS), tarihinde belirlenen merkezlerde gerçekleşecek. 2021-DİB-MBSTS kılavuzunda yer alan bilgilere göre, sınav saat 14.45'te başlayacak ve 90 dakika sürecektir. Adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

DİB Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına Kimler Girebilir?

MBSTS, diyanet işleri başkanlığında çalışan kişilere yönelik olarak yapılmakta olan bir sınav olarak bilinmektedir. MBSTS; imam, müezzin ve Kur'an kursu öğretmenleri tarafından girilen bir sınav olduğu söylenebilir.

Seviye tespit sınavına kimler girebilir?

Hem kadrolu olarak hem de sözleşmeli olarak çalışan personellerde dahil olmak üzere bu sınava girmek için hak sahibi olur. Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına girecek olan kişilerin ise başvuru tarihleri arasında başvurularını eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.