Atatürk'ün cenaze namazını hangi imam kıldırdı?

İçindekiler:

  1. Atatürk'ün cenaze namazını hangi imam kıldırdı?
  2. Atatürk cenaze törenine kimler katıldı?
  3. Atatürk'ün cenaze namazını kaç kişi kıldı?
  4. Mustafa Kemal Atatürk'ün cenaze namazı nerede kılındı?
  5. Atatürk öldüğünde nereye gömülmek istedi?
  6. Atatürk cenaze namazı kılındı mı?

Atatürk'ün cenaze namazını hangi imam kıldırdı?

Atatürk'ün cenaze namazı, Cumartesi günü, sabah saat 07.30 ile 08.15 arasında Dolmabahçe Sarayı'nda Muayede Salonu'nda Prof. Şerafettin Yaltkaya tarafından kıldırıldı.

Atatürk cenaze törenine kimler katıldı?

Almanya, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, İran, Romanya, Sovyetler Birliği, Yugoslavya ve Yunanistan askeri onur kıtaları bayrakları ve kılıçlarıyla Atatürk'ü selamlarlar.

Atatürk'ün cenaze namazını kaç kişi kıldı?

11 kişiyle Türkçe olarak kılınan cenaze namazı İmamete, Şerefeddin Efendi geçti (dört sene sonra, 1942'de Diyanet İşleri Reisi olacak olan din âlimi Şerefeddin Yaltkaya) ama o senelerde Arapça ezan ile tekbir yasaktı ve ne yapacağımız hususunda kararsızdık…

Mustafa Kemal Atatürk'ün cenaze namazı nerede kılındı?

8) günü saat 08.10'da Dolmabahçe Sarayı'nda salonun ortasındaki büyük avizenin altına konmuş iki masa üzerine tabut yerleştirildi ve cenaze namazına kılındı.

Atatürk öldüğünde nereye gömülmek istedi?

Afet İnan, Belleten dergisinde yayımlanan 12 sayfalık hatıratında Atatürk'ün söylediklerini şöyle aktarıyor: “Gömülme için, kat'i bir vasiyeti olmadığından, yine aynı gece 'Beni milletim istediği yere gömsün' diye tekrarlamış ve Çankaya'yı kendisinin mezarı olarak istemekten derhal vazgeçmişti.

Atatürk cenaze namazı kılındı mı?

“O'NUN CENAZE NAMAZI, TERTEMİZ HALE GETİRDİĞİ BÜTÜN VATANDA, BU FARİZANIN YERİNE GETİRİLEBİLECEĞİ HER YERDE KILINABİLİR!” 8) günü saat 08.10'da Dolmabahçe Sarayı'nda salonun ortasındaki büyük avizenin altına konmuş iki masa üzerine tabut yerleştirildi ve cenaze namazına kılındı.