Öğle namazı ilk sünnet kaç rekat?

İçindekiler:

  1. Öğle namazı ilk sünnet kaç rekat?
  2. Ögle namazin Farzi nasil kilinir?
  3. İkindi namazı ilk sünneti nasıl kilinir?
  4. İkindi namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?
  5. Sünneti gayri müekkede hangi vakittir?
  6. Sünneti müekkede örnekleri nelerdir?

Öğle namazı ilk sünnet kaç rekat?

Günün ikinci vakit namazı olan Öğle namazı 10 rekattan oluşur. İlk dört rekat sünnet, son dört rekat farz ve en son iki rekat ise son sünnet olarak eda edilir. Yatsı namazının ardından en uzun vakit namazı olarak bilinir.

Ögle namazin Farzi nasil kilinir?

Öğle Namazının Farzının 4. Rekatı Nasıl Kılınır? Besmele çekilir: "Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulur: "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir.

İkindi namazı ilk sünneti nasıl kilinir?

BİRİNCİ REKAT İlk rekâtta ikindi namazının sünnetini kılmak için niyet edilir ve "Allahu Ekber" diyerek eller bağlanır. Subhaneke okunduktan sonra Euzu besmele ile Fatiha suresi ve ardından da Kur'an'dan bir adet sure okunur. Rükuya gidilir, ayağa kalkılır ve secdeye gidilir.

İkindi namazı nasıl kılınır hangi dualar okunur?

İkindi namazının farzında ilk olarak niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek eller bağlanır. Sonra Subhaneke, ardından Fatiha suresi okunur. Daha sonra Kuran'dan Kafirun suresi okunur. Fakat bu sure bilinmiyorsa Kuran'dan bir sure de okunabilir.

Sünneti gayri müekkede hangi vakittir?

Yatsı namazının ve ikindi namazının ilk sünneti terk edilebilir, terk edildiğinde günah olmayan sünnettir ve gayri müekked sünnet sınıfına giren bir ameldir.

Sünneti müekkede örnekleri nelerdir?

Bunların dışında ise elde necaset bulunduğu düşünüldüğünde ellerin yıkanması, abdest almadan önce ağız için misvak kullanımı, abdest alırken burun ve ağızı iyice yıkamak, abdest sırasında parmakları hilallemek, ezanın yüksek bir yerden okunması gibi durumların her biri birer sünneti müekkede örneğidir.