Urla'da Enginar Festivali Ne zaman?

İçindekiler:

  1. Urla'da Enginar Festivali Ne zaman?
  2. Urla Enginar Festivalinde ne yapılır?
  3. Urla Ot Festivali 2021 ne zaman?
  4. Enginar ne zaman olur?
  5. Ege Ot Festivali Ne zaman?

Urla'da Enginar Festivali Ne zaman?

Urla Enginar Festivali 26 Nisan'da başlayacakİzmir'in Urla ilçesinde 26-28 Nisan tarihleri arasında bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Urla Enginar Festivali'ne sayılı günler kala, festivalin heyecanı tüm Urla'yı sardı.

Urla Enginar Festivalinde ne yapılır?

“Sakız Enginar“ı ile meşhur olan Urla Enginar Festivali, 2021 yılına ertelenmiştir. Enginara dair her şeyin her aldığı festival kapsamında, Urla'nın meydanı ve sokakları 3 gün boyunca mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri, söyleşiler ve müzik dinletilerine ev sahipliği yapacak.

Urla Ot Festivali 2021 ne zaman?

Bu sene de süren pandemi ve yasaklar nedeniyle 12. kez düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali'nin de “Evde Ot Festivali” olarak gerçekleşecek. Tahmini etkinlik tarihleri 09 Nisan 2021 Cuma – 11 Nisan 2021 Pazar arası olacak.

Enginar ne zaman olur?

Ağustos sonundan Eylül ortalarına kadar dikilen enginarlardan 'Sakız enginar' Kasım ve Aralık aylarında, 'Bayrampaşa enginarı' ise Mart ve Nisan aylarında hasat ediliyor. Urla'nın 435 enginar üreticisi, iç pazara enginar yetiştirirken, bitkinin kök kısmında bulunan kısmı da turşu yapıp satıyor.

Ege Ot Festivali Ne zaman?

Her yıl nisan ayında gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali bu yıl 09 - tarihleri arasında yapılacak.